U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 8

Voetbalteams Wegwijzer leveren prima prestatie!

Het damesteam speelde twee keer gelijk en won één wedstrijd. Het herenteam speelde drie keer gelijk en won ook één wedstrijd. Beide teams dus ongeslagen! Helaas gingen beide teams op een haar na niet door naar de finalewedstrijden. Over twee weken (25 april) mag het 2e jongensteam de wei in! Overigens speelden we voor het eerst in de mooie blauwe tenue`s!

Foto`s training schoolvoetbal & Paasontbijt

Nu in het fotoalbum van groep 8 te zien!

Gastlessen!

Donderdag 15 maart hadden we in groep 8 een gastles van stichting Raise up over keuzes maken en sterk in je schoenen durven staan. Komende dinsdag 20 maart bezoeken we op de RSG een voorstelling van B-social over seksuele diversiteit, vooroordelen en acceptatie. Deze voorstelling begint om 14.00 uur en we zijn 15.15 uur weer terug op school. Donderdag 22 maart hebben we een gastles van twee ouders (moeder Tijmen uit groep 8 en moeder Pleun uit groep 7) over fotosynthese. We gaan zelfs met microscopen aan de gang en gaan diverse proefjes doen.

Welkom op de pagina van groep 8!

Puberteit en zo...

In de maand januari besteed ik aandacht aan allerlei zaken rondom de puberteit. We bespreken dingen als: veranderend lichaam, seksualiteit, voorbehoedsmiddelen, grenzen aangeven, enz. We volgen in de klas ook een serie van Schooltv Liefdesplein waarin op ludieke, laagdrempelige wijze van alles aan bod komt.

Donderdag 21 december

We gaan naar met groep 8 naar de traditionele Kerst-theatervoorstelling op het CCNV. Ik verwacht dat we gewoon om 13.15 uur vertrekken en rond 15.15 uur terug zijn.

Sporthelden uit groep 8!

Valerie Bosschart heeft vorige week meegedaan aan het WK trampoline springen in Bulgarije. Ze heeft het geweldig gedaan, want ze is 5e geworden! Jasper van Herwijnen heeft meegedaan aan het open NK karate en is 3e geworden! We zijn natuurlijk reuzetrots op ze!

Bezoek scholen voortgezet onderwijs!

De moeder van Valerie heeft van een gedeelte van de groep enkele foto`s gemaakt tijdens de kookles op het Morgen College! Deze heb ik in het fotoalbum van groep 8 gezet.

Wij zijn door diverse scholen in de regio uitgenodigd om deel te nemen aan de kijkdagen. Wij gaan daar natuurlijk graag op in! We bezoeken maandag 30 oktober het Morgen College (locatie de Sypel). We vertrekken 13.00 uur met de fiets en zijn rond 15.40 uur weer terug. We gaan maandagmiddag 27 november naar Groevenbeek in Ermelo. We vertrekken rond 13.15 uur met de bus en zijn rond 16.00 uur terug. Dinsdag 28 november zijn we op het CCNV. We vertrekken 13.00 uur met de fiets. De lessen duren tot 15.25 uur, dus we zijn na 15.30 uur terug. Vrijdagochtend 1 december zijn we te gast bij de RSG. We gaan lopend om 8.30 uur naar onze buren! Ze zijn rond 11.00 uur terug op school. Maandag 11 december gaan we naar het Morgen College (locatie Westeinde). We vertrekken 8.30 uur met de fiets. Het programma duurt tot 10.00 uur. We gaan aansluitend nog gewoon gymen.

Week van de Pauzehap

Deze korte (i.v.m. de studiedagen) week doen we mee aan de Week van de Pauzehap. Met dit interactieve lesprogramma ervaren en leren kinderen hoe lekker het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. We proeven allerlei gezonde snacks. Ook combineren en variëren we met verschillende producten. We gebruiken hiervoor een boodschappenpakket van de AH en bekijken verschillende filmpjes op www.ikeethetbeter.nl Op deze website vindt u meer informatie over dit programma.

We zijn begonnen...

De eerste schooldag is geweest. Het was wel even wennen na die lange zomervakantie. We hebben bijgekletst. We weten waar iedereen geweest is en wat er gedaan is. We hebben ook weer een beetje gewerkt. Rustig aan, weer even inkomen. Data voor de toetsen staat onder het kopje huiswerk (links in beeld). Verslagen van leerlingen verschijnen onder het kopje nieuws uit de groep.

Donderdag 14 september bent u van harte welkom op de informatieavond in groep 8. We starten om 19.00 uur. Ik verwacht rond 19.45 uur weer klaar te zijn.