U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 7 » Huiswerk groep 7

Huiswerk van groep 7

De leerlingen krijgen een huiswerkmapje die ze mee naar huis kunnen nemen. Het is raadzaam om dit huiswerkmapje elke dag mee te nemen.Hierdoor krijgen de leerlingen overzicht en structuur in hun werkzaamheden.

Cito Entreetoets

De Cito Entreetoets is afgerond! De resultaten zijn deze week besproken met de kinderen en mee naar huis gegeven.

Spelling

We zijn begonnen met Taal actief Thema 8. De lijst met woorden over thema 8 gaat mee naar huis en op school wordt er ook geoefend met deze woorden. Leerlingen die BLOON-en kunnen aan de slag. BLOON-en kan op school en thuis.
Oefenen met werkwoorden en woordenschat kan ook  op de site van juf Melis.nl

Engels

We hebben momenteel Engelse les op vrijdag. Naast deze lessen schrijven wij ook brieven in het Engels naar de kinderen die we via Compassion steunen.

Natuur

Op dit moment hebben we de methode leefwereld. Hiernaast maken we gebruik van het blokboek natuur groep 7. We gaan bezig met diverse onderwerpen zoals het menselijk lichaam, zoogdieren, roofdieren, magnetisme en oplossen, smelten en stollen. De toetsen over deze onderwerpen worden mee naar huis gegeven.

Spreekbeurten/Boekverslagen/Boekenkring.

De boekenkring is gestart. We hebben heel veel goede voorbeelden gehad en de komende tijd volgen de andere boekenkringen. In de klas hangt een lijst waarop te zien is op welke datum de boekenkring voor een ieder gepland is. Veel succes!

Aardrijkskunde

We zijn begonnen met Thema 6. Dit thema behandelt godsdiensten over de hele wereld en heeft als Topo het Verenigd Koninkrijk.

We zijn nu bezig met thema 5. De toets van thema 4 staat gepland voor 29 juni.

Verkeer

Het schriftelijk verkeersexamen is op 5 april afgenomen en het praktisch verkeersexamen is op vrijdag 13 april afgenomen. We zijn ontzettend trots en blij om te kunnen zeggen dat iedereen geslaagd is!! Toppers!