U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 7

Welkom op de pagina van groep 7

Voor foto's zie ook ons fotoalbum.

Mei

Korbaltoernooi
Op dinsdag 16 en woendag 17 mei vond het jaarlijkse korfbaltoernooi van Harderwijk plaats. Onze teams hebben het erg goed gedaan. Naast een hoop plezier leverde dit toernooi onze school ook nog eens de wisselbeker op voor het eerste team van groep 7! Hier zijn we natuurlijk heel trots op en bij deze kunt u nog even meegenieten!Maart

Morgen College (geschreven door Marit en Jayda)
Op donderdag 22 maart 2018 zijn we naar het Morgen College geweest. Daar hebben we een grappig spookje op de computer gemaakt. We kregen eerst uitleg en daarna moesten we het zelf proberen. Hij had de tijd gemeten met hoe snel we waren. De eerste keer waren we niet sneller dan de andere school, dus mochten we het nog een keer proberen. En toen waren we wel sneller dan de andere school. En hij ging ons ook uit leggen hoe je een mondje en haar en ogen moest maken. Op het einde hadden we ook een achtergrond gemaakt. Het was een geslaagde dag het was superleuk!


Afscheid meester Aalt
Op vrijdag 16 maart heeft meester Aalt afscheid genomen van de Wegwijzer. We hebben een mooie dag met elkaar beleefd. Ontbijten in De Ontmoeting in Ermelo, levend Stratego in het bosje vlakbij de Wegwijzer en het kampioenschap tafelvoetbal voor meisjes en jongens. Het afscheid was moeilijk en emotioneel en de meester zal jullie nooit vergeten. Ik wens jullie nog veel geluk en veel plezier op de Wegwijzer samen met jullie nieuwe, enthousiaste meester Marthijs.          

Februari

CCNV (geschreven door: Laura, Charlotte en Evi)
Wij zijn met groep 7 en 8 naar het CCNV geweest, dat staat voor Christelijk College Nassau Veluwe.
Toen we bij het gebouw aankwamen waren er nog een paar andere groepen van een andere school.   
Toen we de zaal binnen liepen zagen we een groot blokken huis. Toen de show begon hoorden we twee kinderstemmen, die vertelden ons de hoofdpersonen. Ze stonden eerst in hun ondergoed,
toen kregen ze kleren van de kinderen. De bedoeling was dat je dacht dat het poppen waren waar de kinderen mee speelden. De hoofdpersonen zijn: Pam, een eigenwijze puber. Theo is de vader van Pam, hij wil trouwen met Saar. Saar is de moeder van Jonathan. Jonathan heeft een hond, Bakkie. Oma is de moeder van Saar. Pjotr wordt gevonden in de inloopkast van oma, hij heet elke dag anders.
Nu een klein verslag van het verhaal: Theo en Saar willen trouwen maar dat mislukt de hele tijd. De eerste keer komt het door Pam‘s cadeau wolkje (een varken). De tweede keer komt het weer door Pam, ze loopt weg. De derde keer komt het omdat ze met de hele familie op huwelijks reis gingen. Terwijl ze nog niet getrouwd zijn. Ze gingen naar Venetië, toen raakte Pam kwijt. Ze werd gevangen door twee mannen, met katten. Die katten bevrijdde haar ook. Toen iedereen elkaar weer gevonden had, kon de bruiloft eindelijk beginnen. En toen waren ze eindelijk getrouwd!

Aeres MBO Barneveld (geschreven door leerlingen van groep 7)
Wij waren met groep 7 van CBS De Wegwijzer Naar het Aeres in Barneveld geweest. We kregen eerst een rondleiding door de school en daarna hadden we 3 workshops. Het was er superleuk en we konden er veel diertjes aaien. De meeste vonden de knaagdieren het leukst. En bij één groep werden er zelfs baby dwerghamstertjes geboren. Je kon er ook kuikentjes aaien en ze waren superschattig!!! We mochten ook watervogels (zoals duiven) aaien en vasthouden. Op de school moesten we wel rustig en stil zijn omdat er examens waren en ook nog eens heel wat lessen. Het is dan wel een dierentuin maar ook een universiteit. Ze hebben daar natuurlijk ook een dierentuinvergunning voor nodig om die dierentuin te kunnen bouwen. Ze hebben ongeveer evenveel dieren als leerlingen op school en dat zijn er maar liefst 2000!!! Verder was het superleuk en ook heel leerzaam. Dit konden we allemaal voor elkaar krijgen door: De moeder van Ferry en leerlingen van de school. Dankjewel voor dit leuke uitje namens Finn en Ferry.

 

Januari

Tennessee (geschreven door: Jayda en Charlotte H.)
We zijn laatst met de klas naar Tennessee geweest. We hebben van de vader van Jayda een rondleiding door de bar en de keuken gehad. Het verbaasde ons dat ze zo veel vlees hebben. We mochten in de koelcel en in de kelder kijken. In de koelcel staat allemaal vlees, kinderijsjes, kipnuggets, spareribs en een soort vet wat in een bak gaat waar de spareribs van tevoren in gaat om voor te bakken. En in de kelder staan een soort van flessen waar je bier, cola en fanta boven de kelder uit kan tappen. Tijdens de rondleiding hebben we geleerd dat we niet te dicht bij de snijmachine mogen komen. Want anders ben je het topje van je vinger kwijt. Het lievelingsplekje van de vader van Jayda is in de keuken bij de grilplaat. Als laatste kregen wij een heerlijk bordje spareribs. Dit was onze leuke middag bij Tennessee.

We zijn het nieuwe jaar weer fris begonnen. We hebben er zin in en we hebben iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst.

December

We gaan als groep 7 weer schaatsen. De kunstijsbaan van Harderwijk op IJs ligt midden in het centrum op de Markt in Harderwijk. We gaan om 13.30 uur met de fiets richting ijsbaan en hopen om 15.15 weer thuis te zijn. Als het iets tegen zit kan het zijn dat we iets later thuis zijn dan 15.15 uur. Hierna begint de Kerstvakantie. Wij wensen iedereen alvast prettige kerstdagen en een goed begin van 2018.

De kerstboom staat weer in de klas en we hebben de adventskaarsen aangestoken. Het kerstfeest in de kerk was een succes en de kinderen hebben het geweldig gedaan. Samen met groep 8 hebben we in de kerk een prachtig lied gezongen. Een paar kinderen uit groep 7 hebben als verteller meegewerkt aan het toneelstukje. Ook hebben een paar kinderen uit groep 7 als muziekgroepje succesvol meegespeeld met de liedjes. We hebben op donderdag nog een eigen viering in de klas en Laura en Marit zullen met de dwarsfluit wat liedjes in de klas spelen. 

Sinterklaas hebben we weer binnen gehaald en het was erg gezelling. De kinderen hebben het weer geweldig gedaan Er zijn leuke surprises gemaakt en de sintis even kort in groep 7 geweest. We hebben een dansje gedaan voor de sint en we hebben hem weer vriendelijk uitgezwaaid. 

November

Op vrijdag 17 november hebben wij samen met groep 6 een uitje naar het Stedelijk museum.
Om 9 uur worden we opgehaald door een bus en we verwachten om 13.15 uur weer terug te zijn op school.
Wilt u uw kinderen ook een lunch meegeven zodat we samen kunnen eten. De crea gaat 's middags gewoon door. 

Beschrijving museumprogramma `De Stijl - Mijn Stijl´:
In het Stedelijk Museum, het grootste museum in Nederland voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving, ontdekken leerlingen de beroemde schilderijen van Piet Mondriaan en zelfs een complete slaapkamer van Rietveld. Waarom gebruikten kunstenaars van De Stijl zo vaak rechte lijnen en de kleuren rood, geel en blauw? En wat wilden zij veranderen aan de wereld? Na de interactieve rondleiding van ongeveer een uur maken de leerlingen tijdens een workshop in de studio’s een levensgrote compositie met een camera, beamer, grote kleurvlakken én zichzelf. We hebben er zin in.

Oktober

De kinderboekenweek was een groot succes en we hebben er in de klas van genoten. De voorleeswedstrijd in groep 7 is gewonnen door Laura. Heel goed gedaan Laura en ook de anderen die meededen in groep 7 een groot compliment voor jullie inzet. We hebben ook leuke dingen gemaakt zoals een eigen boek en posters over de kinderboekenweek. Ook hebben de kinderen een fantasiedier gemaakt van klei en zijn we gestart met een rijmdozijn waar we nog mee verder gaan de komende tijd.  Voor foto's zie het fotoalbum.

September

We hebben als groep 7 onverwacht een uitnodiging gekregen om donderdag 7 september een bezoekje te brengen aan het Dolfinarium. Dolfinarium is bezig om een educatief programma op te zetten voor scholieren en wil ons de gelegenheid geven om het programma uit te proberen. We mogen als school hierna nog op het park blijven. Dit buitenkansje kunnen wij natuurlijk niet laten liggen. We zullen op de fiets gaan. Omdat we tijdens de lunch op het park zullen zijn wil ik u vragen om de kinderen op deze dag ook een lunch mee te geven. Wij zullen in ieder geval om 15.15 uur weer op school zijn.

Augustus

Dolfinarium (geschreven door Sara en Senna)
Toen we aankwamen op het dolfinarium, kwam er een meneer ons ophalen voor een soort van show. We gingen naar een zeeleeuwen show!! Het ging over hoe slecht het is om afval zomaar ergens neer te smijten.  Dan kan het in de zee terecht komen, dan denken zeedieren waaronder zeeleeuwen dat je het kan eten. Als ze het eten worden ze ziek!  Toen we klaar waren met de show gingen we naar een soort van dolfijnenshow! (helemaal alleen met de klas!) Daar gingen ze wat leuke trucjes laten zien met de dolfijnen! En nog praten over klimaatverandering. Daarna mochten we met de meester alleen door het park lopen! We gingen als eerst naar het roggenrif! Die roggen voelen echt raar aan. Maar het rare is dat de meester ze niet durfde aaien!!!!! En Charlotte wel!!  Om 12 uur was er een dolfijnen show! Echt knap wat ze daar hun dolfijnen aan leren!!  We gingen na de show eten.  En daarna nog naar een walrussen show! (veel shows!) We gingen ook nog leuk spelen in speeltuintjes.  Op een gegeven moment moesten we echt gaan:(JAMMER) Onze les van vandaag was......... dat je niet zomaar afval mag weggooien!    Of wel!!         NEEEEEEEEEE!  

We zijn begonnen in groep 7

De eerste schooldag is geweest. Het was wel even wennen na die lange zomervakantie. Datums voor de toetsen staat onder het kopje huiswerk groep 7.