U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 6

Hartelijk welkom op de pagina van groep 6

We zijn een gezellige groep met 25 kinderen en 2 juffen: juf Charon (ma,di) en juf Marianne (woe, do, vrij).

April

Wauw, wat een stoere kinderen zitten er in onze groep! Iedereen kan de wendsprong over de kast, wat knap! Vandaag (23 april) hebben de kinderen elkaar ook geholpen. Best spannend om zo dichtbij een springend kind te gaan staan. En...waar moet je ook alweer vasthouden? Gelukkig deed iedereen ook dat uiteindelijk goed! In het fotoalbum kunnen jullie het bewijs hiervan zien!

Wat was het een verrassing dat we bericht kregen van de organisatie van het Harderwijks Juniordictee. Na een onmogelijk moeilijk dictee, waren er toch 2 kinderen uit onze groep geselecteerd om mee te doen met de finale op woensdagochtend 11 april. Fiep en Geke werden ontvangen op het gemeentehuis. Wat een belevenis! Helaas zijn onze kanjers geen eerste geworden, maar wat zijn we trots op ze! (in het fotoalbum staan een paar foto's).

Februari

Wat hebben we de vakantie weer hard verdiend. Na een roerige periode met veel ziekte en tussendoor ook nog Cito's, kunnen we nu allemaal lekker een weekje uitrusten. Hopelijk is iedereen na de vakantie weer helemaal fris en fruitig en vol energie!

Na de vakantie zijn ook gelijk de 10-minutengesprekken, wellicht zien we jullie dan.

Fijne vakantie!

Januari

Deze week zijn we druk met de komende themazondag. We knutselen hierover en zijn vandaag naar een voorstelling geweest. Hierbij ging het over vriendschap, gelinkt aan de vriendschap tussen Jonathan en David. Heel eigentijds werd dat gedaan met een rap en korte toneelstukjes.  Er staan weer foto's in het fotoalbum van onze groep.

 

Allereerst wensen we iedereen een heel gelukkig 2018!

We hebben maandag geproost met elkaar op het nieuwe jaar. (zie fotoalbum)

Vandaag (9 januari) is juf Charon jarig en dat vierden we met z'n allen in de klas. Het was een ontzettend gezellige dag. De kinderen hebben de juf goed verwend en zijn heel lief geweest. We hebben de hele dag allemaal feestelijke dingen en spelletjes gedaan. Om een indruk te krijgen van de dag, kunt u het fotoalbum bezoeken.

5 December

We hadden een super gezellige dag vandaag! Helaas moesten Evy en Joani het feestje missen i.v.m. ziekte.... De kinderen hebben hard gewerkt aan hun surprises en gedichten. Het zag er allemaal prachtig uit!

Het spel met de dobbelsteen was leuk om te doen. Vooral het gooien van 1 oog was favoriet, want dan mocht iedereen een pepernoot opeten. Toen alle surprises uitgepakt waren, deed onze stagejuf (juf Djamilla) nog een leuk spel met als thema "sinterklaas". Aan het eind van de ochtend kregen we dan ook nog bezoek van Sinterklaas en 2 van zijn Pieten. Ook in groep 6 is dat nog steeds een feestje!

Vanmiddag konden de kinderen in groep 5 een film kijken, of in groep 6 spelletjes doen. Het was een heel gezellige middag, iedereen was goed in zijn doen. In het fotoalbum van groep 6 staan de foto's van vandaag.

Helaas hebben we geen tijd om even uit te rusten, we gaan direct door met de kerst-periode op school!

Oktober

Wat wordt er hard gewerkt in de groep! Met rekenen is er een start gemaakt met het onder elkaar optellen (cijferend rekenen). De kinderen pakken dit heel snel op!

In de laatste KWINK les hebben we het gehad over waar je boos van wordt en hoe je op een goede manier je boosheid kwijt kunt raken. We hebben onze boosheid gemeten met behulp van de thermometer op het digibord. Iedereen mocht opschrijven waar hij boos van werd. Dit papier werd verfrommeld tot een propje en door de klas gegooid (feest!!!). Daarna pakte iedereen het propje van iemand anders en bekeken we hoe boos een ander werd om hetgeen op het briefje stond. Daarna schreven we op waterdruppels dingen waarvan we konden afkoelen.  De emmer om af te koelen hangt bij ons op het prikbord.

Natuurlijk zijn we ook druk met de kinderboekenweek. Aan de voorleeswedstrijd deden veel dappere kinderen mee. Best heel spannend om voor de groep iets te presenteren en voor te lezen! Gelukkig kreeg iedereen heel veel tops van de klas (wat ging er goed?) Verder is de klas druk met het maken van een eigen boekomslag, is er een lied aangeleerd passend bij het thema van de christelijke kinderboekenweek, mochten de kinderen iets vertellen over hun favoriete boek en hebben we getekend waarvan we de bibbers in de buik krijgen. Jullie kunnen vrijdagmiddag tijdens de boekenmarkt even rustig in de klas komen kijken.

Voor de herfstvakantie gaan de kinderen nog in andere groepjes. Iedereen mocht een aantal namen opschrijven van kinderen bij wie ze graag in het groepje zouden willen. Het is gelukt om elk kind bij iemand van zijn lijstje in het groepje te plaatsten. Nu hopen dat het ook voor de juffen gezellig is! ;)

September

Denken jullie aan de informatieavond komende donderdag 14 september om 19.00u? Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd!

Inmiddels zijn we alweer aan de 4e week in groep 6 bezig. De kinderen en juffen zijn nu goed aan elkaar gewend. De eerste toetsen voor rekenen en taal zijn geweest en de kinderen hebben zelfs al een topotoets gehad! De klas werkt hard, maar houdt ook erg van een spelletje. Omdat de eerste weken groepsvorming heel belangrijk is, doen we dan ook regelmatig een spelletje om elkaar nog beter te leren kennen. Soms ontdekken de kinderen dingen van elkaar die ze toch na al die jaren nog niet wisten!

De gymles wordt de komende weken door juf Deborah gegeven. Er staan al wat foto's van de les van vandaag (11 sept) op de site bij het fotoalbum.

Augustus

Vandaag, 21 augustus, zijn we weer begonnen! De kinderen stapten binnen in hun nieuwe lokaal, bij hun nieuwe juf. Gelukkig waren we snel aan elkaar gewend. We startten rustig op met het vertellen van alle vakantieverhalen aan elkaar. Ook deden we een taalspel om het nieuwe boek al een beetje te leren kennen. Na de pauze begonnen we met de eerste echte taalles. Vanmiddag deden we de eerste rekenles, wat heeeel makkelijk was! ;)  Veel herhaling uit groep 5. Ook schreven de kinderen hun eerste bladzijde in het schrijfschrift. Er was nog ruimte voor spelletjes en aan het eind het programma "Studio Snugger". Al met al een gezellige eerste schooldag in groep 6!