U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 3-4

Hartelijk welkom op de pagina van groep 3-4

Korfbaltoernooi.

Vorige week hebben wij met meerdere teams meegespeeld aan het schoolkorfbaltoernooi bij sportvereniging Unitas. En wat hebben de kinderen het goed gedaan. Met twee teams zijn wij poulewinnaar geworden en hebben wij twee bekers in ontvangst mogen nemen. Wat een kanjers allemaal! Alle kinderen hebben met veel plezier deelgenomen aan het toernooi.

Alle foto's kunt u zien in het fotoalbum - 2017-2018 - groep  3-4  Korfbaltoernooi

Koningsspelen

Wat een prachtige zonnige dag was het vandaag tijdens onze Koningsspelen. Wij hebben op het schoolplein het lied: 'Fitlala' gedanst samen met de hele school. Vervolgens zijn wij in de klas gestart met het Koningsontbijt en hebben wij de landelijke aftrap van de Koningsspelen op het digibord bekeken. En toen was het tijd voor de spelletjes op het plein en in de wijk. Aan het einde van de ochtend hebben wij een mooi certificaat en een zonnebril mee naar huis gekregen. Wat een gezellige dag! 

Alle foto's kunt u zien in het fotoalbum - 2017-2018 - groep  3-4  Koningsspelen

Paasviering!

Alle foto's kunt u zien in het fotoalbum - 2017-2018 - groep  3-4 Paasontbijt

Januari 2018

Januari was een maand vol feestjes! 

Woensdag 31 januari was het juffendag. Wat waren de kinderen leuk verkleed en wat hadden zij hun best gedaan om ons te verrassen. Bedankt voor deze leuke ochtend. 

Alle foto's kunt u zien in het fotoalbum - 2017-2018 - groep  3-4 Verjaardag

Donderdag 18 januari was het letterfeest!

Om te laten zien dat we echt alle letters kennen was er een speurtocht door de school. Wat was het gezellig en wat moesten de kinderen goed zoeken. Na de speurtocht kregen de kinderen hun letterdiploma overhandigd!

Alle foto's kunt u zien in het fotoalbum - 2017-2018 - groep 3-4 Letterfeest

Dinsdag 28 november

Wat een ontzettend leuke voorstelling hebben we vanmiddag gezien in het Pietenhuis. Het ging over een man die helemaal niet vriendelijk was voor Sinterklaas. Toen hij hoorde dat hij voor Ameriko mocht zorgen, ging hij zich wel goed gedragen. Het was erg grappig en we hebben er van genoten.

Daarna hebben we nog spelletjes gespeeld en hieronder vindt u daar een aantal foto's van. Daarnaast vindt u ook foto's van keersommen die groep 4 heeft gemaakt. Weet u welke keersommen wij bedoelen?

Woensdag 1 november

Wat gaat de vakantie toch snel voorbij! Voor we het weten zitten we alweer meer dan een week op school. Groep 3 is alweer in de afrondingsfase van kern 3 van Veilig Leren lezen. Met rekenen werken we druk aan het oefenen met de plus- en minsommen t/m 10. Bij groep 4 leren we met taal over verkleinwoorden en komen ook de werkwoorden weer om de hoek kijken. Het hoofdstuk over vakantie hebben we nu bijna afgerond. Met rekenen hebben we net een toets achter de rug over plus- en minsommen t/m 20, klokkijken en verhaaltjessommen.

Onderling leren we veel van elkaar. Ook oefenen we met het zeggen van 'Stop hou op!.' We proberen elkaar goed te helpen en kunnen fijn samen spelen. Vandaag hebben we ook besproken wat dankdag is en hebben we mogen luisteren naar een poppenspel van Amy en Eline over dankbaarheid.

Vrijdag 13 oktober

Afsluiting van de Kinderboekenweek

Maandag 9 oktober

Afgelopen woensdag zijn we gestart met de Kinderboekenweek. Het thema is ‘Bibbers in je buik’ en de kinderen zijn hier volop mee bezig. Zo hebben we een ‘Bibberhoek’ ingericht, dansjes geleerd, gedichten geschreven en posters gemaakt. Ook gaan we nog aan de slag met andere lees- en schrijfactiviteiten. Als u na schooltijd eens wilt kijken wat uw zoon/dochter heeft gemaakt, dan bent u uiteraard van harte welkom.

Groep 4 is druk bezig met het aanleren van woordsoorten. Zo hebben we vorige week posters gemaakt over lidwoorden, bijvoeglijk naamwoord, zelfstandig naamwoorden en werkwoorden. De kinderen gingen met foto’s aan de slag en hebben de poster gepresenteerd. Verder zijn we met spelling bezig met woorden waar we goed moeten luisteren of het woord met een f of een v is geschreven. Ook oefenen we eenzelfde categorie alleen dan met de z of de s.

Met rekenen hebben we een start gemaakt met blok 3. In de vorige blokken hebben we veel geoefend met het optellen van getallen, maar nu gaan we ook het aftrekken oefenen. Dit doen we nu ook veel in verhaaltjessommen.

Om verwarring te voorkomen willen wij u nog melden dat er geen verschil is qua tempo in de lessen tussen de combinatiegroep en de andere groep 4. Met rekenen lopen wij twee lesjes achter, maar met spelling en taal lopen wij juist weer voor. Daarnaast worden er in de andere groep 4 woordenlijsten/huiswerk meegegeven. Wij doen dit alleen voor kinderen waar wij zien dat dit nodig is.

Woensdag 20 september

Vorige week is er een informatie-avond geweest voor de ouders om te horen wat de kinderen dit schooljaar gaan oefenen en leren. Deze week zijn er ook open lesmomenten geweest waarin ouders hebben kunnen ervaren hoe het is om in een combinatiegroep te werken en te leren. Gelukkig horen wij positieve geluiden van ouders en kinderen.

Op dit moment zijn de eerste toetsen achter de rug. Groep 3 is alweer gestart met kern 2 van veilig leren lezen waar ze weer nieuwe letters gaan leren. Daarnaast gaan ze met rekenen aan de slag met het tellen per 2-tweetal en het splitsen van getallen t/m 10. Groep 4 heeft de eerste taaltoets en dictee achter de rug over het thema vriendschap. Daarnaast zijn we met rekenen nog aan het oefenen met sommen t/m 20 en komen ook weer de verhaaltjessommen om de hoek kijken.

Met Kwink leren we elkaar de ruimte te geven. We hebben het erg fijn met elkaar in de groep. We halen veel 'vullingen' in de 'ik doe aardig pot' en zijn erg behulpzaam voor elkaar. Een goede sfeer!

Dinsdag 22 augustus 2017

Vanmorgen hebben we alweer veel gelezen en een start gemaakt in groep 4 met Estafette en Nieuwsbegrip. Ook zijn we steeds meer aan elkaar aan het wennen en leren we elkaar steeds beter kennen. Ook lezen we al samen in de leeshoek.

Maandag 21 augustus 2017

Fijn dat u al kijkt op de pagina van groep 3-4. Vandaag was de eerste dag in de groep. De kinderen vonden het best spannend en dat mag ook. Al snel waren we al wat meer aan elkaar gewend. We hebben veel kennismakingsspelletjes gedaan, gekriebeld, muziek gemaakt en ook al gestartn met lezen en rekenen. Het werken met de blokjes ging ook al goed! Ook hebben we afspraken gemaakt hoe wij met elkaar omgaan. En deze afspraken hebben we ondertekend met onze handen.