U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 2

Hartelijk welkom op de pagina van groep 2

hier komt de foto van groep 2

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. In onze groep zijn wij begonnen het met werken over het thema: "Dit ben ik"! De eerste lessen zijn gegeven en de kinderen zijn aan het werk gegaan met de verschillende taken. De letters i en k staan centraal en met taal zijn we bezig met het bedenken van woorden die beginnen met deze letters. De kinderen zijn enthousiast en doen goed mee.

We hopen op een fijn jaar samen met de kinderen en u als ouders.

Februari 2018

Thema: De fiets. In onze groep werken wij  met de kinderen over dit thema. Er zijn al verschillende werkjes gemaakt. Wij gebruiken bij de thema's 'Willewete' boeken. We lezen hieruit voor en verwerken de informatie in de lessen voor taal en rekenen. We leren over de geschiedenis van de fiets, verschillende soorten fietsen en onderdelen van de fiets. Buiten maken we gebruik van het verkeersplein waar de kinderen fietsen op de verschillende buitenspel materialen.

We hebben geluisterd naar een fietsenmaker die ons uitleg heeft gegeven over de onderdelen van de fiets en hij  heeft ons laten zien hoe je banden moet plekken en waar je de verschillende onderdelen op de fiets kan vinden.

We sluiten het thema af voor de voorjaarsvakantie. We hopen dat u een fijne week zult hebben met de kinderen.