U bevindt zich hier: Groepen » 2016 - 2017 » Groep 8

Hartelijk welkom op de pagina van groep 8

Foto`s regiofinale korfbal in het fotoalbum van groep 8

Zaterdag 10 juni mochten we aantreden in Ermelo tegen de kampioenen uit andere Gelderse steden. Op een haartje na wist trainster Margreet het team naar de halve finale te coachen. Mooie foto`s in het fotoalbum van groep 8 zijn weer gemaakt door Winanda! Een verslag van Jana staat bij het nieuws uit de groep. (links in beeld)

Foto`s schoolvoetbal mannen team 2 in het fotoalbum van groep 8!

Met dank aan Winanda, de moeder van Keo!

18 tot 20 april Citotoets groep 8

De leerlingen in groep 8 zijn volop aan het zwoegen om de beruchte Cito eindtoets zo goed mogelijk te maken! Heel veel succes allemaal.

Donderdag 30 maart "Klassenlunch"

Donderdag besteden we aandacht aan gezonde voeding. We bespreken de Schijf van 5 en keuzes die je kunt maken met wat je eet. We sluiten het project af met een gezonde lunch in de klas. De lunch wordt geleverd door de Albert Heijn. De kinderen nemen hun eigen bord, beker en bestek mee. Daarna krijgen we nog een korfbaltraining op het plein, dus het wordt een sportief dagje! Er is een mail gestuurd met informatie naar alle ouders.

Bezoek aan de Waterzuiveringsinstallatie in Harderwijk

Foto`s van deze excursie op 14 maart vind je in het fotoalbum van groep 8

Hollandse spelletjes met AZC-kinderen

Vanochtend zijn alle kinderen uit groep 8 gekoppeld aan kinderen uit de AZC-klassen. Ze deden allerlei Hollandse spelletjes in het kader van de projectweek op de Wegwijzer. Soms moesten de kinderen met handen en voeten iets uitleggen, maar het was fantastisch om te zien hoe laagdrempelig ze met elkaar omgingen en plezier hadden. Het weer zat ook lekker mee, want dankzij de zon was de temperatuur ook niet verkeerd! Mooie foto`s staan nu in het fotoalbum van groep 8!

Voetbal en Spelcircuit groep 7 & 8

Vandaag zijn we (ook als voorbereiding op het schoolvoetbaltoernooi) buiten op het plein sportief bezig geweest. Elk groepje heeft zes onderdelen gedaan, o.a. partijtje, rond de tafel, voetbalquiz, korfbal en gaten schieten. Gezelligheid stond voorop, maar er werd ook fanatiek gespeeld. Er waren drie prijzen te winnen. Foto`s van deze gezellige middag staan in het fotoalbum van groep 8.

Kamp groep 8!

Alvast de datum voor kamp 2017: 14, 15 en 16 juni! Meer informatie volgt t.z.t.

Kerk-school dienst met het thema "Welkom"

Afgelopen zondag waren we als Wegwijzer te gast bij Christengemeente Sefanja. We maakten een mooie dienst mee. Als groep 8 presenteerden we een moderne versie van het verhaal van de Barmhartige Samaritaan. We hebben een powerpoint laten zien met in de hoofdrol de leerlingen uit onze klas. De tekst die voorgelezen werd door Rein en Tygo vind je hier. De powerpoint vind je hier. Dit is een vrij groot bestand, dus je kunt hem ook eerst even opslaan op de eigen computer en daarna openen.

Lessenserie "In de puberteit"

We zijn gestart met een aantal lessen over de puberteit. Onderwerpen als: veranderend lichaam, verliefdheid, sex en loverboys komen aan de orde. We kijken ook naar afleveringen van schooltv Liefdesplein (dit programma wordt ondersteund door kenniscentrum Rutgers).

Kerstviering in groep 8

Wat hebben we lekker gegeten van ons hapjesbuffet. Iedereen nam lekkere dingen mee. Daarna hebben we een gezellige, mooie viering gehouden in de klas. Een aantal jongens speelden Kerstliederen op hun instrument! Aansluitend was de viering met ouders op het plein en kon iedereen in de klassen kijken wat er gemaakt was. Foto`s zijn te zien in het fotoalbum van groep 8!

Musical CCNV

Donderdag 22 december gaan we met groep 7 kijken naar de Kerstmusical op het CCNV. We gaan er om 13.15 uur lopend heen en zijn rond 15.30 uur weer terug. `s Avonds vieren we natuurlijk gezellig het Kerstfeest op school.

 

Sinterklaasje kom maar binnen in groep 8!

Leuke foto`s van de surprises en het bezoek van Sinterklaas te zien in het fotoalbum van groep 8!

Bezoek scholen voortgezet onderwijs

Wij gaan de komende weken op bezoek bij diverse scholen in de regio. Op alle scholen krijgen we informatie over de niveau`s, leerrichtingen en bijzondere klassen. Ook krijgen we overal drie proeflesjes. We gaan eerst naar het Morgen College (locatie de Sypel) op 1 november (`s middags). Daarna naar het Morgen College (locatie Westeinde) op 15 november (`s ochtends). Dinsdag 22 november gaan we `s middags met de bus naar Groevenbeek in Ermelo. Vrijdag 25 november gaan we`s middags op bezoek bij onze buurman de RSG. Op 29 november zijn we welkom op het CCNV. Ik weet op dit moment nog niet op welk tijdstip. Ook krijgen alle ouders tijdens de komende 10-minuten gesprekken een informatiegids over het Voortgezet onderwijs in de regio. Daarin ook een handige kalender met open dagen en informatieavonden.

Hollandse middag met opa`s en oma`s in groep 7 & 8

Wat begon de middag gezellig. Opa`s en oma`s die waren uitgenodigd zongen uit volle borst mee met de Hollandse medley die de kinderen zongen. Daar bij die molen, Tulpen uit Amsterdam, Het kleine café aan de haven...om er maar een paar te noemen. Daarna werd er fanatiek Bingo gespeeld met jong en oud. Daarna werden er spelletjes gedaan: sjoelen, scrabble, ganzenbord, monopoly en noem maar op. Alle opa`s en oma`s, hartelijk dank voor de gezelligheid die jullie brachten! Leuke foto`s staan op deze website in het fotoalbum van groep 8.

Voorleeswedstrijd in groep 8 (maandag 10 oktober)

Wie wordt de voorleeskampioen van de Wegwijzer? En wie mag onze school vertegenwoordigen tijdens de Harderwijkse voorleeswedstrijd?

Inmiddels is de winnaar bekend! Jaylynn, Britta, Jana, Julia en Thijs deden mee. Ze lazen allemaal prima! Na een spannende telling van de stemmen is uiteindelijk Thijs de winnaar geworden! Hij won een boekenbon en een certificaat en zal onze school vertegenwoordigen tijdens de Harderwijkse voorleeswedstrijd! Foto`s zijn te zien in het fotoalbum van groep 8!

Activiteiten in groep 8 rond de Kinderboekenweek

Woensdag 5 oktober - aftrap Kinderboekenweek op het plein met het lied "Voor altijd jong". De hele school danst en zingt mee op het plein.

Maandag 10 oktober - Voorleeswedstrijd in de groep.

Dinsdag 11 oktober - Oud-Hollandse liedjes, spelletjes, Bingo met groep 7 en opa`s en oma`s!

Deze week werken de kinderen uit een werkboekje "Voor altijd jong".                                                                              

De week van de pauzehap (26 tot 30 september)

Tijdens de Week van de Pauzehap leren en ervaren leerlingen van groep 8 hoe lekker en leuk het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Ze krijgen op dinsdag, woensdag en donderdag een verantwoorde pauzehap aangeboden. Dit maakt deel uit van een educatief lesprogramma van Albert Heijn. Met dit initiatief hoopt het Voedingscentrum leerlingen van de baisschool actief aan te zetten tot een gezonde leefstijl. Meer informatie staat op www.ikeethetbeter.nl. Later in het schooljaar zullen we ook meedoen aan een ander onderdeel van dit programma: de gezonde klassenlunch. Ook rennen we 2 a 3 keer per week midden op de ochtend een rondje van 400 meter om die oersaaie lessen even te onderbreken en om lekker in beweging te blijven. Een verslag hierover staat binnenkort bij "Nieuws uit groep 8" (links in beeld)

Dinsdag 6 september

Informatieavond CBS de Wegwijzer. Vanaf 20.00 uur in groep 8!