U bevindt zich hier: Groepen » 2016 - 2017 » Groep 7 » Nieuws uit groep 7

Dit is de nieuwspagina van de leerlingen uit groep 7

Januari

Stichting Gave. Evert van der Woude vertelde ons over stichting Gave. Hij begon met of wij het spelletje ik ga op reis en ik neem mee kenden. En toen vroeg hij ons hoe het zou kunnen heten bij vluchtelingen. Sommige zeiden ik ga op reis en neem 1 ding mee of ik ga op reis en neem een paar dingen mee. Maar wat Evert van de Woude bedacht had was dit: ik ga op reis en laat alles achter. Hij had ook 2 rugtassen mee met spullen erin 1 voor wat kinderen mee namen en ook 1 wat volwassene mee namen. In de rugtas van de kinderen zat bijvoorbeeld: een knuffel, kleren, een klein kussentje en foto’s. In de rugtas van de volwassenen zat meestal een paspoort, geld, telefoon, foto’s en kleren. Toen ging hij een stuk voorlezen uit het boek Op de vlucht van Angelique Bos.  En toen vroeg hij of er een paar kinderen waren die het verhaal wouden uitbeelden. De kinderen die meededen waren: Martijn (de vader), Lise (de moeder), Jesse Bartels en Jaylynn (zijn de kinderen) en Jasper Schipper (de smokkelaar). Het was heel grappig hoe ze het uitbeelden en uiteindelijk vroegen ze nog kinderen om in de boot te komen zitten want de boot was nog niet vol genoeg was vond de smokkelaar. Daarna ging hij vertellen over hoe het in het AZC is. Ze hebben niet veel privacy want meestal moet de wc’s en badkamers delen. Ze hebben een hele kleine kamer met een stoel een tafeltje en een bankje. En je hebt heel veel last van lawaai op de gang want bijna ieder moment komt er iemand langs die naar de wc moet ofzo. En het ergste is dat als je in het AZC zit dat je geen geld hebt om leuke dingen te doen zoals: zwemmen, naar een pretpark of naar een grote binnenspeeltuin te gaan. Dus als ze vakantie hebben kunnen ze haast niks leuks doen dus verlangen de kinderen weer naar school want in de vakanties hebben ze niks te doen. En als ze weer naar school mogen vinden ze dat heel leuk want dan kunnen ze weer met hun vriendjes en vriendinnetjes spelen en werken. Je hoeft niet medelijden met ze te hebben want dat vinden ze meestal niet zo fijn. Omdat ze net als ons willen zijn. Gemaakt door: Esmay en Wessel.

December

Themadienst Sefanja: Welkom.  Je werd hartelijk ontvangen door de band die liedjes speelde/zingen. De zaal was zo vol dat de kinderen op de schoot van hun ouders moesten zitten. De themadienst begon met het liedje welkom welkom. Iedereen zong met volle borst mee en het waren hele leuke liedjes. We hebben een paar leerkrachten gevraagd wat zij van de dienst vonden hier de antwoorden:

Meester Robert: vond het gezellig, lekker druk, een leuke band en vond het leuk dat er veel aandacht voor de projecten was.Meester Rob: vond het een hele leuke en blije dienst. Juf Marianne: vond het een leuke dienst en vond vooral het zingen leuk.

Wat heeft groep 7 gemaakt: de kinderen van groep 7 hebben posters gemaakt voor de themadienst, daarop staan poppetjes die om de wereld heen staan en hun handen vast houden, van verschillende landen als teken dat iedereen welkom is. Er is ook een gebed gedaan door Nienke, Lois, Lise en Tessa, en een powerpoint gemaakt door groep 8 (de barmhartige Milan).  Er werd een kinderliedje gezongen waar de kinderen op het podium mee mochten zingen.  Toen de dienst afgelopen was kon je met elkaar wat koffie drinken en een koekie eten en daarna stroomde de kerk leeg iedereen ging naar huis. Gemaakt door de enige echte Jochem en Jonas. 

2 december was sinterklaas op school.Groep 1 tot en met 4 hadden de zak van sinterklaas. Groep 5 tot en met 8 hadden surprises. In alle groepen werd leuk sinterklaas gevierd. Wij deden een dansje voor sinterklaas en zijn pieten. De pepernoten vlogen om onze oren. Het was heel gezellig sinterklaasfeest. De sint kwam aan in een Porsche  911 GTE. De sint en zijn pieten kwamen ook nog bij alle klassen langs.                      Gemaakt door: Nienke en Jasper.v.H.

November

Valerie heeft een wedstrijd trampolinespringen meegemaakt in Engeland. Haar verslag van de David Ward Hunt Cup 2016  Gillingham.  4 november: We moesten vrijdag om 05:00 uur opstaan en om 06:15 moesten we in de auto zitten. Toen we in Calais aankwamen gingen we onder de tunnel door dat duurde ongeveer 20 minuten. Toen kwamen we om 13:00 aan in ons hotel in Canterbury en hadden nog genoeg tijd en gingen we nog even in de stad om in winkels te kijken. Om 16:30 gingen we met zijn allen eten en daarna gingen we nog trainen in de sporthal in Gillingham dat was ongeveer 45 minuten rijden. `s Avonds gingen we weer terug naar het hotel in Canterbury. 5 november: De volgende ochtend reden we weer naar de sporthal voor de wedstrijd. Dat was individueel toen ben ik 28e van de 75 deelnemers van onze categorie geworden en toen we klaar waren met de wedstrijd hadden we nog een buffet. Er waren deelnemers uit Engeland, België, Nederland, Zweden, Portugal en Frankrijk.  6 november: De volgende ochtend reden we weer naar de sporthal voor de wedstrijd  synchroon. Ik spring synchroon met mijn buurmeisje Eline daar zijn we 13e geworden daarna gingen we in het restaurant The Star eten dat was heel lekker. 7 november: De volgende ochtend moesten we weer naar huis en dat vond ik heel jammer!! En we waren om 16:00 thuis.

Verslag dansvoorstelling

Onze klas ging met de fiets naar het theater in Harderwijk. En er was een hele grote zaal. We namen plaats en er waren nog meer kinderen van andere scholen. Het was er heel druk zowat de hele zaal zat vol. Er waren twee danseressen maar  (wij) Lois en Isabelle dachten dat die ene een jongen was want ze had jongens kleding aan. Het ging over een zwerver en toen kwam er nog een meisje bij die heel verlegen was. Want ze had een rode plek, ik weet niet hoe maar ze had dat. En ze konden supermooi dansen ze deden radslagen en ze waren heel lenig. Ze gingen ook dansen met plastic zakjes. En ze hadden van die plastic zakjes een rok gemaakt. Dat stond echt heel mooi. Kortom het was een hele coole voorstelling! Door Lois en Isabelle uit groep 7 van de Wegwijzer Harderwijk.