U bevindt zich hier: Groepen » 2016 - 2017 » Groep 7

Hartelijk welkom op de pagina van groep 7

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Zie ook het kopje huiswerk.  Voor foto's zie fotoalbum en nieuws uit de groep.

Juli

De laatste loodjes in groep 7. De laatste toetsen zijn gemaakt en de rapporten zijn mee naar huis. De laatste gesprekken over de resultaten zijn geweest en de kinderen zijn klaar voor groep 8. Fijne vakantie allemaal!

Juni

Op dinsdag 13 juni waren we uitgenodigd om met de azc kinderen mee te gaan naar het Dolfinarium. Zij hadden een prijs gewonnen met het mooiste spandoek tijdens de koningsspelen dit jaar. Een dagje naar het Dolfinarium met groep 7 van de Wegwijzer.  We gingen om 10.00 uur met de fiets naar het Dolfinarium vertrekken en om ongeveer 15.15 uur verwachten we terug te zijn op school.

Mei

De entreetoets voor groep 7 is afgenomen en wordt opgestuurd. Goed gedaan allemaal!

April

Het schoolvoetbal is weer geweest. Dew twee teams hebben het goed gedaan en er zijn mooie foto's te zien in het fotoalbum. Met dank aan de moeder van Keo.

Op vrijdag 21 april hebben we Koningsdag op de Wegwijzer gevierd. De kinderen mochten verkleed op school komen en er werd in de klas ontbeten. Het ontbijt was een groot succes!

Sportfestijn voor bovenbouwleerlingen. Wij vertrokken om 12.00 uur lopend naar de Parkweg en waren om 15.45 uur weer terug. Wij hebben dit jaar als CBS De Wegwijzer meegedaan met het middagprogramma voor basisscholen aan de Parkweg. De Gemeente organiseerde een feestelijke en sportieve middag voor ruim 900 bovenbouwleerlingen van de basisscholen op het evenementterrein aan de Parkweg. Vanaf 13.00 uur konden de kinderen naar hartenlust spelen en bewegen. In de sporthallen van sportcomplex De Sypel was een fun spektakel. Op de velden van de Mezen en Zwart-Wit werden verschillende toernooien georganiseerd. En op het evenementenveld oefenden de kinderen een dans die zij gezamenlijk als spectaculaire afsluiting om 15.00 uur lieten zien.

Het theoretisch verkeersexamen en het praktijkexamen zijn succesvol verlopen. Iedereen is geslaagd. Geweldig gedaan allemaal.

Maart

Op dinsdagavond 21 maart was de projectavond waar u alles kon bewonderen wat we gemaakt hebben. Bedankt voor uw komst. Het was geweldig!

De projectweek in groep 7 was een groot succes! Reis om de wereld in 80 dagen. De reis om de wereld in tachtig dagen (Frans: Le tour du monde en quatre-vingts jours) is een avonturenroman van de Franse schrijver Jules Verne. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1873. Het boek is meerdere keren verfilmd, waaronder een versie met Pierce Brosnan (als Fogg) en Eric Idle (als Passepartout). De held van het verhaal is Phileas Fogg, die een weddenschap aangaat dat hij in tachtig dagen om de wereld kan reizen. Vergezeld door zijn knecht Passepartout slaagt Phileas Fogg er werkelijk op het nippertje binnen tachtig dagen op het uitgangspunt terug te zijn. Phileas is een stipt man, die tot in de puntjes heeft uitgerekend welke vervoermiddelen hij moet nemen om de reis goed te voltooien. De kinderen hebben deze reis meebeleefd en hebben over 8 landen tijdens deze reis collages gemaakt over deze landen en hebben de vervoermiddelen gemaakt die in deze reis gebruikt werden.

Hij maakt onderweg gebruik van de trein, paard en wagen, schepen, een olifant en een ijszeiler. Bovendien wordt hij ook nog op de hielen gezeten door een Britse rechercheur die meent dat Fogg 55.000 pond uit de Bank of England heeft gestolen en nu op de vlucht is. Fogg lijkt namelijk veel op de dief en het is verdacht dat hij zo'n haast heeft om weg te komen.

Februari

We hebben het crea-circuit van groep 7 en 8 afgerond en we willen de ouders nog van deze kant heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage en gezelligheid. Zie foto's van crea.

We hebben bezoek gehad van iemand van stichting Gave die een interessant verhaal heeft gehouden over vluchtelingen en hoe we daar tegen aan kunnen kijken. Het was een leuke bijeenkomst en we hebben er een klein verslagje van gemaakt op onze nieuwspagina.

Januari

De themadienst in Christengemeente Sefanja met het thema Welkom was een groot succes

Groep 7 heeft het gebed verzorgd en dit deden ze op prachtige manier. In de klas hebben we een week lang gewerkt over het thema Welkom.

Het jaar is weer goed begonnen. Alle leerlingen zijn weer gestart in groep 7 op De Wegwijzer na een welverdiende vakantie. Gelukkig hebben de leelingen geen schade opgelopen door het vuurwerk en het eten van oliebollen

December

Let op!  Na de vakantie is er op maandag wel gym.

Kerstviering was een succes. Kinderen hebben leuke dingen gemaakt en we hebben een gezellige tijd met elkaar gehad. Meester Aalt en juf Anne-Beth wensen jullie allemaal gezegende Kerstdagen en een gezond 2017

Sinterklaas is weer op de Wegwijzer geweest. We hebben leuke sinterklaas en pietenposters gemaakt met wasco. Prachtige resultaten. Lootjes getrokken en de kinderen hebben prachtige surprises en leuke gedichten gemaakt. Het was heel gezellig. Voor sinterklaas in de klas zie foto's en de rest staat onder de de link zie fotoalbum.

November

We hebben de 10 minutengesprekken gehad en er zijn veel lovende woorden over de kinderen gesproken. Dankdag hebben we in de klas gevierd en de kinderen hebben een mooie verwerking gemaakt. Dankdag is in de klas gevierd. Het was een mooie viering met een filmpje over hulp aan vluchtelingen in Griekenland.

Oktober

Activiteiten in groep 7 rond de Kinderboekenweek. Woensdag 5 oktober - aftrap Kinderboekenweek op het plein met het lied "Voor altijd jong". De hele school danst en zingt mee op het plein. Dinsdag 11 oktober - Oud-Hollandse liedjes, spelletjes, Bingo met groep 8 en opa`s en oma`s! Deze week werken de kinderen uit een werkboekje "Voor altijd jong". Ook maken de kinderen een begin met het rijmdozijn. Voor foto's.                                                                             

September

De week van de pauzehap (26 tot 30 september)

Tijdens de Week van de Pauzehap leren en ervaren leerlingen van groep 7 hoe lekker en leuk het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Ze krijgen op dinsdag, woensdag en donderdag een verantwoorde pauzehap aangeboden. Dit maakt deel uit van een educatief lesprogramma van Albert Heijn. Met dit initiatief hoopt het Voedingscentrum leerlingen van de baisschool actief aan te zetten tot een gezonde leefstijl. Meer informatie staat op www.ikeethetbeter.nl. Later in het schooljaar zullen we ook meedoen aan een ander onderdeel van dit programma: de gezonde klassenlunch. Ook rennen we 2 keer per week midden op de ochtend een rondje om de Wegwijzer om de lessen even te onderbreken en om lekker in beweging te blijven. Een verslag hierover staat binnenkort bij "Nieuws uit groep 7"

De eerste foto's staan weer op de website en de informatieavond is geweest. De eerste toetsen hebben we gemaakt en de kinderen doen heel erg goed hun best. In de klas hangt een leuke sfeer en er wordt veel gelachen in groep 7. Daarnaast wordt er natuurlijk hard gewerkt en leren we veel van elkaar.

Augustus

Op 22 augustus zijn we het nieuwe schooljaar begonnen. De kinderen hebben een goede start gemaakt en de verjaardagsposters hangen op de ramen in de gang van Wegwijzer-West.