U bevindt zich hier: Groepen » 2016 - 2017 » Groep 6

Hartelijk welkom op de pagina van groep 6

We zijn een groep met 26 kinderen en 2 juffen. Op maandag en dinsdag staat juf Charon voor de klas. Op woensdag, donderdag en vrijdag staat juf Marianne voor de klas.

Mei

Vandaag (16-05-2017) hadden we een muziekworkshop. Wat hebben we mooie instrumenten gezien en gehoord! Het duo "Passionate" presenteerde verschillende instrumenten en muziekstukken. De kinderen mochten luisteren, uitproberen, meedoen. Erg leuk! In het fotoalbum van onze groep vindt u de foto's.

Maart

Sprookjes theater

Vandaag (07-04-2017) hebben we de uitvoering van de sprookjes gehad. We hadden 5 verschillende sprookje uitgekozen: vouw Holle, de prinses op de erwt, het lelijke jonge eendje, de haas en de egel en Repelsteeltje. Hier hebben wij een aantal weken voor geoefend, maar dat was het waard want wat waren ze goed. Via de link kut u de foto's bekijken.

Kijkavond /project

Wat hebben de kinderen uit onze groep ontzettend hard gewerkt aan ons project rondom Australie!!! We hebben de deelonderwerpen over de verschillende groepjes verdeeld en toen mochten ze zelf op onderzoek gaan in boeken en op internet. Iedereen was super gemotiveerd en was boordevol ideeen. Nadat er een berg informatie was verzameld, werd er nagedacht over hoe alle informatie gepresenteerd kon gaan worden. Ook hierbij hadden de kinderen weinig aansturing nodig.  En u heeft het kunnen zien.... Het resultaat was overweldigend! We zijn enorm trots op onze kanjers van groep 6!!!               (in het fotoalbum ziet u foto's)

Na een week voorjaarsvakantie zijn we weer vol goede moed gestart. De gymtijden zijn gewijzigd, waardoor we gelijk om half 9 richting de Sypel vertrokken. Best weer even wennen voor de juf en kinderen.

In de klas hebben we de groepjes weer veranderd. Alle kinderen mochten op een briefje een aantal namen schrijven bij wie ze in het groepje wilden. We hebben het na een hoop gepuzzel weer gered om iedereen bij ten minste 1 favoriet in het groepje te plaatsen. De komende dagen zullen we zien of er combinaties zijn gemaakt die ook voor de juffen goed zijn!

We zijn alweer druk bezig met het landen project. Wij hebben het land "Australie" uitgekozen. Als jullie benieuwd zijn naar wat we allemaal doen, kom dan kijken op de Kijkavond van 21 maart.

De kaas heeft inmiddels voldoende gerijpt om het op te eten. Vandaag heeft de juf de 4 kazen in stukjes gesneden en mochten we allemaal een stukje proeven. De meningen waren nogal verdeeld. Sommige kinderen vonden onze eigen gemaakte kaas erg lekker, anderen vonden het vies. Iedereen was van mening dat de kaas in ieder geval erg zout was. Een bijzonder projectje was het!

  

Februari

Inmiddels liggen de kaasjes in de garage van juf Charon te rijpen. Elke dag moeten ze omgedraaid worden. In de komende 4 weken moeten de witte bolletjes transformeren in echte jonge kaasjes!

Na 1 week rijpen, begint er al iets verkleuring op te treden aan de buitenkant.

Januari

Vandaag (24 januari) hebben we met de klas kaas gemaakt. Vanuit de Hortus hadden we 2 leskisten waarin spullen zaten om kaas te maken. Juf Charon heeft in de supermakrt maarliefst 18 pakken melk moeten halen om 4 kleine kaasjes te kunnen maken! De kinderen gingen enthousiast aan het werk en nu is het een aantal weken wachten om te kunnen proeven of de kaasjes goed gelukt zijn... (in het fotoalbum staan de foto's)

Allereerst wensen we jullie een heel gelukkig 2017!

We zijn het nieuwe schooljaar heel gezellig gestart. Juf Charon was 9 januari jarig en vierde het die dag ook in de klas. Eerst hadden we uitgebreid tijd om elkaar te vertellen wat we in de vakantie allemaal hadden beleefd. Daarna gingen we proosten met kinderchampagne op het nieuwe jaar. Toen was het tijd voor de cadeautjes die veel kinderen hadden meegenomen. Wat een verwennerij! Hartelijk dank daarvoor!!! In de middag hadden we een aantal optredens van de klas. Daarna deden we een spellencircuit met veel lawaai en lekkers. Wat een gezellige dag! (foto's in het fotoalbum bij groep 6).

December

Wat hadden we een mooie kerstviering gisteren! Alle kinderen kwamen om 17.00u met lekkere hapjes op school. We hebben eerst lekker met elkaar gegeten. Daarna hadden we met elkaar een kleine viering, waarin verschillende kinderen een rol speelden. We zongen ook een aantal mooie kerstliederen met elkaar. Foto's hiervan staan in het fotoalbum bij groep 6. Daarna gingen we naar buiten voor de kerstviering op het plein, waarbij jullie allemaal aanwezig waren. Het was een prachtige kerstviering!

Nu is het vakantie en tijd om lekker uit te rusten en tijd met elkaar door te brengen. Op maandag 9 januari is de school weer open. We vieren dan gelijk de verjaardag van juf Charon die op deze dag jarig is. Er wordt wel gegymd die ochtend. Verder maken we er een gezellige en feestelijke dag van.

Nu rest ons nog om u allemaal hele fijne feestdagen te wensen!

November

Inmiddels zit de maand november er alweer op, wat vliegt de tijd. We hebben alweer veel nieuwe dingen geleerd. Met rekenen zijn we gestart met de breuken. Voor sommige kinderen was dit echt iets nieuws. Gelukkig heeft vrijwel iedereen het nu onder de knie. Natuurlijk zijn we nog lang niet klaar met de breuken en wordt het steeds een stapje moeilijker.

Ook zijn we druk bezig geweest met het goed maken en houden van de sfeer in de klas. We zijn door middel van stellingen in gesprek gegaan met elkaar. Soms hoorden we dingen van de ander die we nog helemaal niet wisten. Het was fijn om zo open met elkaar te kunnen praten. Ook hebben we een aantal regels met elkaar opgesteld, waar iedereen z'n naam of handtekening onder heeft gezet. Iedereen gaat zich inzetten voor het naleven van deze regels. We merken al een positieve verandering!

Natuurlijk zijn we ook druk geweest rondom de Sint. Afgelopen vrijdag, 2 december, bracht hij een bezoekje aan onze klas. Wat een gezellige dag hadden we met elkaar!

Oktober

Wat was het spannend de afgelopen weken in de voorrondes van onze voorleeswedstrijd. Steeds streden er 3 kinderen tegen elkaar met een eigen gekozen boek. De beste van de drie, gekozen door juf en kinderen, ging door naar de halve finale. In die halve finale namen 6 kinderen het tegen elkaar op. Daarvan gingen er 3 kinderen door naar de finale. Die finale was vanmiddag, op 11 oktober. Er zat een serieuze jury, bestaande uit meester Rob, juf Annebeth en een echte oma (de moeder van juf Charon). Het was enorm moeilijk om te kiezen tussen de 3 finalisten, ze waren alledrie zo goed! Uiteindelijk werd besloten dat Laura het best had voorgelezen en zichzelf de voorleeskampioen van groep 6 mag noemen! Bedankt allemaal, voorlezers en jury! (foto's staan op de website)

September:

Inmiddels alweer een paar weken aan de gang. Voor de juffen voelt het al steeds vertrouwder, hopelijk voor de kinderen ook van groep 6 ook! We zijn druk met allerlei vakken, maar zeker ook met het vormen van de groep. We willen een schooljaar met een fijne sfeer waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn.

Vanmorgen 12 septemnber werden we gebeld door de chauffeur van de gymbus. Hij stond enorm in de file en redde het dus niet om op tijd bij school te zijn. De gymles kwam helaas te vervallen. We hebben de onchtend heel hard gewerkt, waardoor we een groot gedeelte van de middag lekker naar de speeltuin konden. De kinderen mochten allerlei buitenspeelgoed meenemen. Het was een gezellige middag! De foto's staan op de website onder het kopje algemeeen.

Augustus:

In de laatste week van de vakantie zijn we druk bezig geweest met het in orde maken van de klas. Op de ramen is Dory te zien en staan de namen van de kinderen. In de eerste week zullen daar ook verfhandjes van alle kinderen op gezet worden. De tafels staan al in groepjes en de boeken zijn uitgedeeld. Samen met juf Marijke hebben we alle kinderen een plekje in de klas gegeven. Ook wij juffen vinden het wel weer spannend om het nieuwe schooljaar te beginnen. Maar.....we hebben er zin in en gaan er met elkaar een heel gezellig schooljaar van maken!!!