U bevindt zich hier: Groepen » 2016 - 2017 » Groep 5

Hartelijk welkom op de pagina van groep 5

Wij zijn: Elisa, Ruben, Lieke, Andreas, Vincent, Rachel, Indy, Aldo, Kaan, Linde, Bas-Pieter, Madelief, Pascalle, Maud, Jasmine, Wytze, Evy, Renske, Peer, Charlotte, Joani, Jens, Finn, Jaïr, Fiep en Geke. Wij zijn GROEP 5!

Op maandag, dinsdag en woensdag hebben wij juf Marijke en op donderdag en vrijdag juf Deborah

Voor foto's zie fotoalbum.

December

De decembermaand is een drukke, maar vooral heel gezellige maand! Met Sinterklaas hadden we voor elkaar mooie surprises met gedichten gemaakt. Ook kwam de Sint nog even bij ons in de klas. Foto's hiervan staan in het fotoalbum bij algemeen, maar ook bij groep 5. Voor de Kerstviering hadden we onze klas versierd met allemaal mooie knutsels. In de klas hebben we een eigen dienst gehouden, waarbij we allemaal iets deden. Als afsluiter hebben we heerlijk met elkaar gegeten! Daarna volgende de viering op het plein en mocht iedereen naar onze mooie werkjes komen kijken. Het was een geslaagde avond. Ook hiervan zijn op beide albums foto's te vinden. Verder zijn we met de klas nog wezen schaatsen in de stad. Naast dit alles, hebben we ook nog gewoon moeten werken en weer veel geleerd! Gelukkig werd de maand afgesloten met een heerlijke vakantie, waar we wel aan toe waren allemaal.

Januari

De eerste maand van 2017 zit er al weer op!
We zijn deze maand begonnen met 25 kinderen in plaats van 26, want we hebben voor de Kerstvakantie afscheid genomen van Vincent. Ook hebben we een ander plekje gekregen in de klas. Dit is altijd best even wennen, maar inmiddels hebben we allemaal ons plekje weer gevonden. Deze maand weer volop aan het werk in de klas. We hebben toetsen gemaakt en zijn begonnen aan de CITO toetsen. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning: zo zijn er voor geschiedenis leuke toneelstukjes gemaakt en zijn we met handvaardigheid bezig geweest met het mengen van kleuren in ons eigen 'Winter Wonderland'. Ook zijn we bezig geweest met het schrijven van een fantasieverhaal. Iets wat we allemaal erg leuk vinden om te doen. Verder hebben we tijdens Natuur een leerzaam circuit gedaan over vogelveren. De foto's hiervan staan in ons foto album.

Februari tot en met April

De maanden februari tot en met april zitten er op. Wat vliegt de tijd en wat zijn we druk geweest met van alles!
Natuurlijk was er de Projectweek. Daarin hebben we een reis om de wereld gemaakt. Een reis door de landen die we bereikt hebben door zoveel met elkaar te lezen! Een week waarin we ontzettend veel moois geknutseld hebben. Wat was dit een fantastisch gezicht op de kijkavond!
Verder zijn we met elkaar op pad geweest naar de Natuurtuin. Daar zijn we in kleine groepjes op zoek gegaan naar allerlei dieren. Kikkers, pissebedden, vlinders, we hebben van alles gezien.
De maand april was een drukke maand. We hebben met elkaar het Paasfeest kunnen vieren in de klas, er was ook een heerlijk ontbijt bij.
De laatste dag voor de vakantie hadden we de Koningsspelen. Dit jaar mochten we voor het eerst meedoen met het middagprogramma bij de Sypel. Wat was dit leuk zeg! We hebben van tevoren een prachtige spandoek gemaakt en hebben die middag laten zien hoe sportief we zijn en hoe goed we kunnen samenwerken. Een erg geslaagde middag!
De foto's van de afgelopen periode zijn te vinden in ons foto album. Hier alvast een voorproefje van ons spandoek.

Nu maken we ons op voor de laatste periode in groep 5, de periode tot aan de zomervakantie. Ook hierin staat nog van alles op het programma, denk aan het schoolkorfbal toernooi, avondvierdaagse en het schoolreisje. We hebben er zin in!