U bevindt zich hier: Groepen » 2016 - 2017 » Groep 3

Hartelijk welkom op de pagina van groep 3

Voor foto's zie fotoalbum.

Mei 2017

Na een heerlijke meivakantie zijn wij weer van start gegaan! De aankomende week werken wij nog aan kern 10 over de natuur. Hierin staan landschappen, natuurverschijnselen, het weer en dieren centraal.

In de klas hebben wij een echte kunstenaar op bezoek gehad die ons abstracte dieren heeft leren tekenen met potlood, een zwarte marker en aquarelverf. Na het tekenen van het dier mochten de kinderen een poëzie gedicht erbij verzinnen.

April 2017

Deze maand hebben wij samen Pasen gevierd met een Paasontbijt en de bijhorende Paasverhalen. Het was een echte feestmaand want aan het einde van de maand mochten wij op de verjaardag van onze Koning nogmaals samen ontbijten.

Maart 2017

De laatste weken van het thema natuur en techniek hebben wij de lessen geintegreerd met het centrale schoolthema: 'Reis om de wereld'. Met de gehele school hebben wij twee weken gewerkt aan dit thema. In groep 3 hebben wij kennis gemaakt met de volgende Europese landen: Spanje, Oostenrijk, Engeland en Griekenland. Wij hebben van elk land een bekend item geknutseld. Aan het einde van deze projectweken hebben wij zelfs een echte Spaanse les van kinderen uit groep 6 in de groep gekregen!

Deze maand zijn wij gestart met kern 9. Het thema van veilig leren lezen dat gaat over het ontdekken van techniek. In de klas hebben wij allerlei proefjes gedaan met ballonnen, water en bakpoeder en knikkers en een plank. De effecten waren heel leerzaam. Zo weten de kinderen bijvoorbeeld dat een fles met azijn, water en bakpoeder een ballon kan opblazen!

Februari 2017

Helaas hebben wij de vrijdag voor de voorjaarsvakantie afscheid moeten nemen van ons klasgenootje Grace. In de klas hebben wij een groepsfoto gemaakt en heeft een ieder een persoonlijke boodschap op een mooi hartje geschreven. Alle hartjes bij elkaar en de foto vormen een mooi herinneringscadeau voor Grace. Het gaat je goed lieve Grace, veel plezier op je nieuwe school!

Januari 2017

Deze maand hebben alle kinderen uit groep 3 laten zien dat zij alle letters kennen! Dat is natuurlijk wel even een: 'letterfeest' waard. Iedereen uit groep 3 mocht één familielid meenemen naar het letterfeest. Alle kinderen uit groep 3 hebben een heerlijk cakeje met een lettersnoepje gegeten en gestraald van oor tot oor toen zij het letterdiploma in ontvangst mochten nemen. Al met al was het een druk bezocht en geslaagd feestje! Kijkt u even in het fotoalbum voor meer foto's?

Allereerst wensen wij u een gezond en gelukkig 2017. Op maandag 9 januari zijn wij samen het nieuwe jaar gestart. In de kring hebben wij geluisterd naar alle belevenissen van de kinderen in de vakantie. En natuurlijk hebben wij in groep 3 elkaar een gelukkig nieuwjaar toegewenst onder het genot van kinderchampagne!

December 2016

In de klas hebben wij donderdag 22 december onze Kerstviering samen gevierd. Alle kinderen zijn druk geweest met het maken van hapjes voor deze avond. In de klas hebben wij geluisterd naar het Bijbelverhaal over het Kerstfeest en samen vele Kerstliedjes gezongen. Na de Kerstviering hebben wij op het schoolplein met de gehele school het Kerstfeest gevierd. Het was een fijne en mooie avond om op terug te kijken.

De feestmaand is aangebroken! Het Sinterklaasfeest was een spannend feest op vrijdag 2 december. In de klas hebben wij samen een pepernotenspel gedaan door te dobbelen met dobbelstenen op het digibord, een reken en taalboekje met lees en rekenopdrachten gemaakt en lekker gegeten en gedronken. Natuurlijk waren wij allemaal best een beetje zenuwachtig wanneer de Sint met zijn Pieten onze klas zou binnen stappen. En eindelijk was het zover, wij konden onze ingestudeerde liedjes, dansjes en kunstjes laten zien aan Sinterklaas. In ons fotoalbum kunt u meer foto's vinden van dit gezellige feest.

November 2016

Deze maand werken wij in kern 3 over het thema: 'Hoe voel jij je', wij leren nieuwe letters en woorden aan binnen dit thema. Op de onderstaande foto hebben wij lichaamsdelen leren benoemen en schrijven door één van de kinderen uit het groepje om te trekken op papier en samen te overleggen welke delen bij het lijf horen en welke niet. Zie ons fotoalbum voor meer foto's.

Oktober 2016

Deze maand vieren wij de Kinderboekenweek. De oma van Loïs heeft ons voorgelezen in de klas en wij hebben hiervan genoten!

September 2016

De afgelopen twee weken hebben wij al vier letters geleerd. Namelijk de letters: 'i,k,m en s'. Deze letters kwamen naar voren in de woorden: 'ik, kim en sim'. Om zoveel mogelijk met deze letters te oefenen hebben wij in het begin van de tweede schoolweek een klikklakboekje gekregen. Op de onderstaande foto kunt u zien hoe goed wij al woordjes kunnen maken met het klikklakboekje.

Hartelijk welkom op onze groepspagina!

Op maandag 22 augstus zijn wij in groep 3 van start gegaan. Het was wel even spannend hoor. Een nieuw lokaal, nieuwe klasgenootjes en een nieuwe juf. Gelukkig was het een gezellige dag en hebben wij kennis gemaakt met alle nieuwe vakken die wij dit schooljaar gaan krijgen.

Ik ben ik

jij bent jij