U bevindt zich hier: Groepen » 2016 - 2017 » Groep 1

Hartelijk welkom op de pagina van groep 1

               

juni

Vrijdag hebben wij met de kinderen het kleuerfeest geveird. We hebben het erg gezellig gehad met elkaar. Klik tweemaal op de link vorr het fotoalbum.

Maart

Vanochtend (13-04-2017) hebben wij het paasfeest in de klas gevierd. We hebben heerlijk gegeten met z'n allen en geluisterd naar het paasverhaal. Er stan foto's in het fotoalbum hiervan.

We zijn deze periode bezig over het thema 'lente'. De letter L staat centraal vanwege de lente, de kinderne mogen spulletje smeenemen die beginnen met de L. We zingen liedjes, maken werkjes die met dit thema te maken hebben, ook hebben we met z'n alles een woordenweb gemaakt over de lente. Op donderdagochtend (30-03-2017) zijn we met de groep naar de klimop geweest. Hiervoor hebben we liedjes aangeleerd en voor de mensen gezongen. Oud en jong heeft genoten. Via de link komt u bij de foto's

We zijn druk met ons nieuwe thema vervoer. Vrijdag 17 maart komt er een sterwardes iets vertellen over haar werk. We zijn reuze benieuwd. Ook hebben we een vervoersmiddel geknutseld van doosjes en/of rolletjes. Hier daarvan wat foto's.(2 keer op klikken)

De letter V staat centraal en er zijn ook al wat spulletjes meegebracht die met die letter begint.

De kinderen zijn er op deze manier flink bij betrokken. En ze denken mee..De letter is op deze manier betekenings vol voor ze.

 Zo onthouden ze de letter makkelijker.  In deze maand komt Madyem wennen in onze groep. We zijn dan met 21 leerlingen in groep 1

Februari

Deze 3 weken gaan we over het thema ''ziekenhuis'' werken. Hierover gaan wij leuke werkjes maken met z'n allen. Ook gaan wij de huishoek ombouwen tot apotheek zo kunnen de kinderen spelen dat ze medicijnen kunnen kopen en verkopen. Ook komt er een moeder vertellen over het ziekenhuis die daar werkt. De letter Z staat centraal tijdens dit thema de kinderen mogen spullen meenemen die met de letter Z te maken hebben. Veder gaan we de cijfers 8 en 9 behandelen daar gaan wij veel spelletjes mee spelen om dit te stimuleren.  Via de link komt u bij  foto's van de kinderen. Van de week is Joas 4 jaar geworden en bij ons in de groep  gekomen. We hopen dat hij het naar zijn zin krijgt bij ons in de groep.

Vanmorgen was er een zuster bij ons in de klas (de mama van Hugo en Pepijn) zij kwam vertellen over haar werk in het ziekenhuis, wat daar allemaal bij komt kijken en wat je daar kan doen. vrijdag morgen 17 februari kwam de moeder van Arne vertellen over haar werk in het ziekenhuis, zij had allemaal leuke spulletje smeegenomen. Ook hebben we naar onze eigen longen kunnen luisteren. Hiervan wat foto's.

vrijdagmorgen 17 februari kwam de moeder van Arne in klas vertellen over haar werk in het ziekenhuis.

Zij had  haar dokterskoffer bij zich en heeft daar over verteld.

januari

Allereerst wens ik u een goed en heel gezond 2017.

De komende periode gaan we werken over de winter.(dat is van 9 tot 20 januari)

De letter W staat centraal. We gaan met elkaar praten over het verschil tussen herfst,lente zomer en winter. Ook oefenen we de dagen van de week. We gaan de letter W schaatsen in de klas en we gaan woorden maken die beginnen met die letter. We gaan verder met cijfer 6 .We doen tel spelletjes en oefenen de begrippen veel weinig meer en minder en groot en klein. Ook gaan we een kijkplaat van de winter bekijken en daar met elkaar over praten. Ook de vormen en de kleuren krijgen deze periode de aandacht..

Het zou helemaal leuk zijn als we dit jaar sneeuw en ijs krijgen.

We verwachten half januari weer een nieuwe leerling. We hopen dat Nikita zich snel thuis voelt bij ons in groep 1.

De week van 23 januari tot 27 januari  werken we  aan het  thema:" Kerk,School en Gezin." Zondag 29 januari hebben een kerkdienst met elkaar.

Meer informatie hierover volgt nog. We hopen veel te leren over de winter.

December

Vanavond vieren wij het kerstfeest met de kinderen op school. Hiervan wat foto's in het fotoalbum ! Wij hopen op een fijn samenzijn. Dan morgen nog één ochtendje naar school en dan heerlijk kerstvakantie. Melissa en ik wensen u gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2017!  Zoals u op de foto hierboven ziet hebben  we nu met 18 kinderen in de groep.

We werken de komende 3 weken over de geboorte van Jezus.We luisteren naar de kerstverhalen en we praten er over met elkaar.Ook branden we elke dag een advendskaars.

De letter K staat centraal en de kinderen mogen voorwerpen meenemen met de letter k er in.

Ook gaan we de k schrijven en er een woordweb mee maken.Vandaag komt de kerstboom in de klas en gaan we de klas in kerstsfeer brengen. We knutselen een kerststal en maken een mooie tekening van de aankondiging van de geboorte van jezus. Ook vouwen we een kestboom en mogen die versieren.

Het cijfer 5 gaan we leren en ook hoe je hem kan schrijven..Nu kennen we de cijfers 1 tot en met 5. We doen spelletjes met de dobbelsteen en oefenen zo het tellen.Zowel heen als terug.

We genieten erg van die spelletjes en we kunnen ook al heel goed tellen.

We hopen in de klas kerstfeest te vieren op donderdag 22 december.U heeft al een uitnodiging ontvangen voor de viering.

Voor de voedselbank verzamelen wij nootjes. U kunt ze afgeven in de klas.

We hopen een goede en leerzame tijd met elkaar te hebben.

November

Vrijdag 18 november zijn we naar het museum geweest en hebben we veel geleerd en gezien over verschillende verzamelingen. Voor meer foto's zie fotoalbum.

In ons fotoalbum staan foto"s over het bezoek van sint en zijn pieten in onze klas.

Sinds gister is.........  Sint met zijn pieten weer in ons land aangekomen. Ook in de klas gaan we daar aandacht aanbesteden. De kinderen kunnen in de huishoek zich om kleden als sint of piet. Zo kunnen ze er een rollenspel spelen . Het hele gebeuren is spannend en daarom is het ook leuk om zelf in de huid van de sint of een piet te kruipen. De huishoek is nu het  inpak magazijn van de sint.

De kinderen kunnen er zelf cadeautjes inpakken en rondbrengen.Dit doen zij dan ook verkleed.(als sint of als piet) Ook is er een heuse kachel in de klas. Daar om heen gaan wij heel veel zingen voor de Sint. Ook gaan we daar vast een keer onze schoen zetten.  De letter p en de letter s staan deze periode centraal. We gaan in de 2 de week kruidnootjes bakken met de kinderen. Dit doen wij maandag en dinsdag 'smorgens en 'smiddags .  We doen dat in 4 groepjes. Wie wil ons er bij helpen? U kunt u daarvoor opgeven bij de juf.We gaan een Sint knutselen  En van blokken een schoorsteen na bouwen.  In het speellokaal gaan we als pieten gymmen. We gaan oefenen op het dak lopen,schoorsteen gooien en balanceren  in  de dakgoot.

Op vrijdag 2 december komt sinterklaas bij ons op bezoek in de klas. We hopen met de kinderen op een fijne en leerzame tijd  tijdens dit leuke  kinderfeest. Het is voor ons best spannend.

We werken nu over de herfst.Centraal staat de letter h. De klas is in herfstsfeer gemaakt. We hebben een kabouter geverfd en een paddestoelenlichtje gemaakt. Ook doen we telspelletjes met kastanjes en eikels.

We hebben herfstliedjes geleerd en een opzegversje over spinnen.Nu werken we nog één week  over de herst. We hebben al 6 gevulde schoenendozen terug! Wat fijn zeg.! Vrijdag 4 november hebben we appelmoes gekookt in de klas. Het was heerlijk!! Hier wat foto's ervan.

 

Vrijdag hebben we een herfstwandeling gemaakt in het Slingerbos.

Hier wat foto's er van.

   

Oktober

Wij zijn dinsdagmorgen naar de natuurtuin geweest.

We hebben er een kabouterpad gelopen.En genoten van de natuur.Hier wat foto's ervan

  

Hier wat foto's van oma's die voorlezen.

Als grote verassing kwam vrjdagochtend oma Gijsje voorlezen (dat is een voorleesoma van het rommelpotje)

 

We zijn op bezoek geweest bij de bibliotheek. Hieronder wat foto's:

   

Komende week ,maandag 26 september ,starten we met het thema "boeken".  We doen dit in het kader van de kinderboekenweek.

Het thema is "Voor altijd jong". We zoeken nog opa's en oma's die willen voorlezen in onze groep.

U kunt u daar voor opgeven bij de juf.

We gaan a.s. dinsdag  27 september op bezoek bij de bibliotheek. Daar krijgen we uitleg hoe je een boek kunt lenen en over de verschillende boeken die je er kunt lenen. Ook mogen de kinderen hun lievelingsboek er  uitzoeken en meenemen naar school. We willen een bibliotheekhoek inrichten in de huishoek zodat de kinderen  d.m.v rollenspel het lenen kunnen na spelen. Tijdens het thema staat de letter "b" centraal. We gaan een biebpasje maken en kijken naar grote en kleine boeken en dikke en dunne boeken. Ook gaan we zelf een boekje maken. Een verhaaltje gaan we in  logische volgorde leggen en er in plakken. We gaan drie weken over dit thema werken.(dat is tot de herfstvakantie) Op dinsdag 11 oktober hebben we een "kabouterpad" in de natuurtuin.

Daarvoor hebben we uw hulp nodig.We gaan er naar toe en we hebben hulp nodig met het begeleiden van een groepje. U kunt zich opgeven bij de juf. We vertrekken om 10.15 uur en hopen rond 12.00 uur weer terug te zijn.De natuurtuin ligt aan de Rietmeen in stadsweiden.

We hopen weer veel te leren van dit thema. Voorlezen is leuk en heel zinvol.

 

september

Hier wat foto's van de sportdag.We hebben een fijne morgen gehad met elkaar

Het weer was fantastisch en kinderen hebben er van genoten.Fijn dat er veel ouders zijn komen kijken en de kleuters hebben aangemoedigd.De sportochtend werd afgesloten met een ijsje .

Meer foto"s zijn te zien in het fotoalbum "sportdag".

  

                            

Hier  spelen wij op het plein klaarover en rood is stop.

   

Vanaf maandag  5 september gaan wij werken over het thema verkeer.

In de hal kunt u al  een indruk krijgen van dit nieuwe thema. We gaan met de kinderen oversteken,liedjes leren en spelletjes doen".De letter die centraal staat in dit thema is de letter "v".

We gaan verkeerssituaties uit spelen op het plein. Zo ervaren de kleuters hoe het is om verkeersdeelnemer te zijn.Ook gaan we kijken naar verschillende verkeersborden." Welke vormen hebben ze"?

Wij  gaan  een rekenblad maken met een telopdracht." Hoeveel voetgangers steken er over"?

Tijdens het kringgesprek bekijken wij een kijkplaat over verkeer op het digibord.We leren veel nieuwe woorden over dit thema.

Vrijdag 23 september sluiten wij het thema af met een kijkmoment in de groep. U kunt dan het werk van uw kind bekijken. Daarop aansluitend is er een informatiebijeenkomst voor u als ouders. Zet u het in uw agenda? Meer informatie volgt nog!

Wij hopen op veel leerzame momenten met de kleuters.

augustus

Waterfeest

    

Gisteren hebben we ivm. met het mooie weer waterfeest gehad.

We hebben het heel erg fijn gehad met elkaar.

Hierbij wat leuke foto's van het festijn.

De klas verkennen

 Er zijn nog meer foto's die u kunt vinden in het fotoalbum van groep 1.

voor de start van het schooljaar

Op maandag 22 augustus gaan de deuren van de school weer open.

Voor de kinderen van deze groep een spannende dag. Ze gaan namelijk vandaag voor het eerst naar de basisschool. Het klaslokaal is ingericht en juf Astrid vindt het ook heel spannend.

Tot maandag 22 augustus!