U bevindt zich hier: Groepen » 2016 - 2017 » Groep 1-2B

Hartelijk welkom op de pagina van groep 1-2B

Mei

De meivakantie ligt achter ons. We hopen dat u en kinderen een fijne vakantie hebt gehad. In de groep zijn wij gestart met het werken over het thema; de supermakrt. Wij hopen op een mooi thema.

Maart/april

Deze maanden hebben wij veel activiteiten gehad. In de groep hebben wij gewerkt over het thema: Lente en daarbij stil gestaan bij het Paasfeest. Tijdens het Paasontbijt mochten wij kijken en luisteren naar het Paasverhaal. Er zijn liedjes aangeleerd en die hebben wij met elkaar gezongen.  Aan het einde van de maand mochten wij meedoen met de Koningsspelen en alle kinderen hebben actief meegedaan.

Januari/februari

In januari zijn we van start gegaan met het werken over het thema: Winter. De kinderen mochten hiervoor spullen mee naar school nemen. In de groep hebben we een ijsbaan gemaakt en werd er volop geschaatst op echte schaatssokken. Bij elk thema staat een boek centraal. Bij het thema: Winter was dit Kikker in de Kou. We maken samen met de kinderen een zgn. Mindmap. Vraagt u de kinderen maar wat hiermee bedoeld wordt. De maand januari hebben we afgesloten met het maken van een werlstuk voor de School en Kerkdienst.

De maand februari zijn wij gestart met het werken over het thema: Ziekenhuis. Het prentenboek wat tijdens het thema centaal staat is: Lucas en de slaapdokter. We krijgen bezoek in de klas en de kinderen mogen spullen mee naar school nemen. Komt u maar gauw een kijkje nemen in de groep!

Vanmorgen was de mama van Hugo en Pepijn in de klas om te vertellen over haar werk in het ziekenhuis. Hier wat foto's daarvan.

December

De donkere dagen voor Kerst worden licht door het werken met de kinderen in onze groep. Elke week krijgen de kinderen taken aangeboden. In groepen werken de kinderen aan hun taak. Het resultaat mag er zijn. De werkjes mogen meegenomen worden naar huis zodat u thuis kunt genieten van de mooie stal, de kerstbomen gemaakt van 16- vierkantjes en de mooie Kerstramen. We zijn bezig geweest met woordenschat ontwikkeling, de letter K en we hebben rekenspelletjes met de kinderen gedaan.

We willen u alvast een hele goede Kerst toewensen en voor 2017 wensen wij U allen een goed en gezond 2017 toe.

Hartelijke groet, Ramona & Jannet

Voor foto's zie fotoalbum.

November

De maand november is alweer half om. Deze maand zijn we gestart met de "Dankdag" viering. Samen met groep 3 hebben wij dankdag gevierd. Het thema was: Dankend bijéén. We hebben gezongen, geluisterd naar het bijbelverhaal van Ruth en de 'juffen' hebben poppenkast gespeeld.

In de groep hebben wij gewerkt over het thema: Herfst. Wij hebben de letter 'h' geleerd, liedjes gezongen en taakjes gemaakt. Wij zijn met de groep naar het Stadsmuseum geweest waar meneer Mooi ons vertelde over zijn verzamelingen. Daarna mochten wij het museum in om te kijken en te ontdekken.

Sinterklaas is aangekomen en ook in de groep is dit merkbaar. Wij gaan aan het werk met het maken van Sinterklaaswerkjes, liedjes en natuurlijk de letter 'S' van Sint  en de 'P' van Piet. Het is altijd een gezellige tijd en we hopen dat wij veel zullen leren en ontdekken in de komende weken.

De bijbelverhalen die wij gehoord hebben gingen over Koning David, Salomo en in de komende weken voorafgaande aan de Kerst staan de verhalen rond de verwachting en de geboorte van Jezus centraal. Wij kijken uit naar de tijd van Advent.

Oktober

Wat een feest!! Vanmorgen is de kinderboekenweek 2016 van start gegaan. Vorige week zijn wij in onze groep al begonnen met het werken over het thema: 'Boeken''  en 'Jong en Oud'! We hebben een bezoek gebracht aan de bibliotheek en mochten in alle geheime hoeken van de 'bieb' kijken.

Dinsdag 4 oktober werden de kinderen voorgelezen door twee oma's en ook in de komende week wordt er veel voorgelezen in de groep.

Thema: Boeken

Deze week zijn wij gestart met het thema: Boeken. Binnenkort gaat de 'Kinderboekenweek'weer van start. Het thema van de 'Kinderboekenweek' is: Jong en Oud. We leren de letter 'b', we maken een boek en leren liedjes en opzegversjes. Vrijdag 30 september gaan wij met de kinderen naar de bibliotheek. Wij hopen op een mooi thema.

Reminder: Vrijdag 23 september bent u van harte welkom in onze groep. Vanaf 10.45 uur tot 11.00 uur. Aansluitend zal mevr. A. Wind informatie geven over het kind in het verkeer. Van harte welkom!!

Sportdag: We kunnen terugkijken op een hele fijne sportdag met kinderen en ouders. We hebben goed 'sportweer', gehad na weken met zeer warme dagen. Hieronder een aantal foto's van deze leuke sportmorgen. We kregen van de ouderraad o.a een 'appeltje' voor de dorst! De morgen werd afgesloten met het eten van een ijsje.

Thema: Verkeer

De komende weken gaan wij werken over het thema: Verkeer. Tijdens de werklessen zullen wij taken maken die betrekking hebben op het thema. Ook tijdens de kringgesprekken, taal en -rekenactiviteiten praten we over vervoer, verkeersregels, borden en gedrag in het verkeer. Op vrijdag 23 september sluiten wij het thema af. U bent op deze dag van harte welkom om in de groep te komen kijken. Tevens zal er een informatie bijéénkomst gehouden worden. Meer informatie volgt.

Augustus

Het schooljaar is weer van start gegaan. Wij hopen samen met kinderen en ouders op een fijn schooljaar. Deze week hebben wij een mooie kalenderplaat gemaakt, een nieuw liedje geleerd en.... een heel fijn waterfeest gehad. Kijkt u zelf maar......