U bevindt zich hier: Groepen » 2016 - 2017 » Groep 1-2A

Welkom op de pagina van groep 1-2A

Juni

Het thema circus hebben we afgesloten met een prachtige voorstelling. Hiervan wat foto's.http://beheer02.webility.nl/media/index.php?mediaid=a19252

Beste ouders van groep 1a en 2a,                                                                                                                

Lieve ouders, bedankt voor de mooie cadeaus. Het was een hele gezellige ochtend. Via de link kunt u de foto's bekijken. U moet één keer klikkken op de link, daarna op alle inhoud weergeven, dan nogmaals klikken op de link.

Maart

Vanochtend (13-04-2017) hebben wij met z'n allen pasen gevierd. Het was gezellig en het ontbijt was heerlijk. Hier wat foto's van in het fotoalbum 

Na de voorjaarsvakantie starten we met de hele school met het thema: ”Een reis rond de wereld”. We zijn hier van 6 maart t/m  21 maart mee bezig. Op dinsdag 21 maart kunt u ’s avonds op school komen om onze werkstukken te bewonderen. Onze groep heeft het land Afrika gekozen. Wij gaan onze klas veranderen in een jungle. Olifanten, giraffen, apen en slangen, we gaan van alles maken. Hebt u iets wat we kunnen gebruiken in onze jungle, dan is dat van harte welkom. Bijvoorbeeld legernetten of rieten parasols om Afrikaanse huisjes van te maken. We hebben veel prentenboeken in de klas over dit thema. Het boek dat centraal staat is: “Mijn papa woont in Afrika”. Het verhaal gaat over een groot avontuur van een Nederlands jongetje die samen met zijn moeder naar Afrika reist om zijn vader op te zoeken. De letter die centraal staat is de klinker “a” . De kinderen mogen spullen meenemen die beginnen met deze letter . Ook mogen ze materiaal meenemen dat te maken heeft met het thema. Tijdens de taal activitieten gaan we dierennamen hakken en plakken. Ook zijn we bezig met het benoemen van de eerste, middelste en laatste letter van een woord. We leggen dieren in de dobbelsteen structuur, zodat de kinderen snel de dieren leren tellen. Ook gaan we bezig met het meten van verschillende materialen. De Bijbelverhalen gaan over de verhalen die horen bij het paasfeest. We proberen er weer gezellige en leerzame weken van te maken.!                                                      Groet,                                                                                                                                                                 Margriet Bronkhorst

Februari

Beste ouders,

Donderdagochtend 16 februari zijn we met de kleuters naar het ziekenhuis geweest. We hebben beterschaps kaarten uitgedeeld aan zieken mensen. Ook zijn we in de gipskamer geweest. Vanmiddag is verpleegkundige Willemijn van Zuthem (moeder van Sara) bij ons in de klas geweest om over haar werk in het ziekhuis te vertellen. U kunt op de link 'fotoalbum' klikken om de foto's te bekijken.

Vanaf maandag 6 februari tot aan de voorjaarsvakantie starten we met het thema "ziekenhuis". We gaan een ziekenhuis bouwen en in de klas maken we een apotheek, waar de patiënten de medicijnen kunnen halen. Donderdag 16 februari om 10.30 uur gaan we met elkaar naar het ziekenhuis lopen. We willen dan in de hal van het ziekenhuis beterschapkaarten uitdelen aan patiënten die daar zijn.  Vindt u het leuk om mee te lopen, dan kunt u aansluiten in de rij. De moeder van Sara is verpleegkundige. Zij komt een keer in de klas iets vertellen over haar werk. Met onze taallessen leren we nieuwe woorden, ook over het menselijk lichaam. We gaan een skelet maken en leren hoe onze botten en organen heten. Tijdens de rekenlessen gaan we een ziekenhuis spiegelen en zijn we druk met buurgetallen. De bijbelverhalen gaan over de wonderen die Jezus deed op aarde. Vrijdag 24 februari gaan we met elkaar gezelschapsspelletjes spelen. De kinderen mogen spelen meenemen.

Als u op deze link klikt komt u bij ons fotoalbum.

Januari

Allereerst wens ik u een heel goed en gezond nieuw jaar toe!

In de klas gaan wij vier weken werken rond het thema"de winter". We hebben taakjes en kringactiviteiten die aansluiten bij het thema. We leren de letter "w' van winter en bedenken daar zoveel mogelijk woorden bij.Van 23 januari tot 30 januari werken we aan de themaweek "kerk, school en gezinsdienst. Op zondag29 januari is de jaarlijkse themadienst van school in een kerk. Meer informatie hier over volgt nog.                  

We hopen op een leuk en winters thema!

Vandaag kerststukjes gemaakt met hulp van een moeder en een oma. Ze zijn prachtig geworden!

Voor foto's zie fotoalbum.

December

Themabrief: Kerst

Beste ouders van groep 1a en 2a,

De komende drie weken gaan wij werken over het Kerstfeest, we maken de klas gezellig met kerstversiering en geknutselde bomen.

Wij werken rondom het prentenboek:” Jezus wordt geboren”. In dit boek hoort Maria van de engel Gabriel dat ze een bijzonder kindje zal krijgen. Dit kind zal de redder zijn die God heeft beloofd. Dan moeten Jozef en Maria op reis naar de stad Bethlehem. Daar wordt het kindje geboren. Buiten passen de herders op de schapen. Maar dan opeens verschijnen er engelen. Zij vetellen dat de redder geboren is!

Wij maken met elkaar een woord web over kerstmis, wat hoort er allemaal bij kerst? We leren zinnen na te zeggen en te tellen hoeveel woorden  in de zin staan. De nieuwe letter is de “k” van  Kerst. Wij  luisteren naar kerstwoorden en proberen de eerste letter te benoemen , gaat dit goed dan ook de laatste letter en de middelste letter.

Het nieuwe cijfer is ”6”. Veel kinderen kennen de zes al, maar zij mogen zes voorwerpen neer leggen in de dobbelsteen structuur. Zodat we bijvoorbeeld in één keer kunnen zien hoeveel kerstballen er op de tafel liggen. Dit doen we ook met de cijfers 1 t/m 6.  Wij denken na over de vraag wat is meer vier kerstbomen of vier kaarsen. ( conservatieprincipe ). Terug tellen vanaf 10 of 20 komt ook aanbod.

De bijbelverhalen gaan natuurlijk over het kerstverhaal. We leren mooie kerstliedjes.  22 december gaan we voor u optreden, dan kunt u een paar mooie liederen horen.

Vrijdag 23 december gaan we gezelschapsspelletjes doen. De kinderen mogen spelletjes mee nemen.

Wij hebben nog lege w.c. rollen nodig en eierdozen, zou u die voor ons willen sparen.

Vriendelijke groet,

Margriet Bronkhorst

November:

   Als u op de link klikt ziet u meer foto's

Nog één nachtje slapen en dan is het zover...............Sinterklaas en zijn Pieten komen aan in Nederland! Na het weekend gaan we drie weken werken over Sinterklaas. Elke dag kijken we  in de klas naar het sinterklaasjournaal. In de kring bespreken we wat er allemaal in de zak zit en met welke letter dat woord begint .  De letter "P"is de nieuwe letter die we gaan leren. Natuurlijk hebben we allemaal een eigen letter vooraan staan in onze naam. Deze letter gaan we maken en leren. Sommige kinderen kennen alle letters al van hun eigen naam. In de kring gaan we genieten van pepernoten. We tellen de pepernoten en zoeken het juiste getalsymbool erbij. Als je een pepernoot op snoept heb je er één minder. Hoeveel ppepernoten zijn er nog als je er twee op eet? We gaan pepernoten bakken. Zijn er ouders, opa's of oma's die ons daar bij willen helpen? Ook hebben we lege drinkpakken nodig om een stoomboot te maken, een keukenrol voor de mast en closetrollen voor sint en piet. Wilt u met ons mee sparen? We hebben al een schoentje gevouwen, dus die gaan we ook nog een keer opzetten. Sinterklaas komt vrijdag 2 december bij ons in de klas. Natuurlijk gaan we dan Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomen met prachtige liedjes.

Het is herfst, ook bij ons in de klas. We zijn al op spinnenjacht geweest. Jammer genoeg konden we maar weinig spinnen vinden, maar wel veel andere kleine beestjes. In de klas hebben we heel veel spinnen. Onder elke stoel zit een spin in zijn spinneweb. Ook hangen er mozaïk spinnen aan de muur. Wie bang is voor spinnen moet maar niet bij ons in de klas komen. Hier onder een paar foto's van onze spinnenjacht.

Vandaag hadden we 10 oma's in de klas die met ons gezelschapsspelletjes kwamen spelen Hier wat foto's daarvan

Vandaag hebben we de kleurplaten voor de opa's en oma's naar de brievenbus gebracht. Hier wat foto's

Vandaag 11 oktober waren er drie oma's bij ons in de klas. Een oma uit Friesland, een oma uit  Soest en een oma uit Harderwijk. Ze hebben allemaal een prentenboek voorgezen. de foto's staan in het fotoalbum

Er zijn alweer een paar opa's en oma's bij ons in de klas geweest om een prentenboek voor te lezen. We hebben er van genoten. Opa's en oma's bedankt!

We hebben een uitje gehad naar de bibliotheek. De kinderen mochten zelf een boek inleveren en ook een boek uitkiezen om mee te nemen naar school. Op school genieten we nu elke dag van de prachtige prentenboeken.

Oktober

Komende week, maandag 26 september starten we met het thema "boeken". We doen dit in het kader van de Kinderboekenweek.. Het thema is dit jaar:"Voor altijd jong".  We willen in deze drie weken opa's en oma's in de klas uitnodiging die een prentenboek willen voorlezen. Weet u een opa of oma die dat wil doen, wilt u dat dan aan mij doorgeven.

Uitje: Dinsdag 27 september gaan we op bezoek bij de bibliotheek. Daar krijgen we uitleg hoe je een boek kunt lenen. De kinderen mogen zelf een prentenboek uitzoeken  en mee nemen naar school.

We maken een bibliotheekhoek in de klas De letter "b"van boeken staat centraal. We gaan allemaal een biebpasje maken. en een prentenboek. We proberen de verhalen in de juiste volgorde te leggen. We gaan liedjes leren over jong en oud.

Bijbelverhalen: De komende weken vertellen we over Saul en David. En natuurlijk leren we daar weer liedjes over.

.De komende weken werken we over het thema:"Verkeer". Tijdens de werlkes maken we taken over dit onderwerp. En ook tijdens de taal en -rekenactiviteiten praten we over vervoer, verkeersregels, borden en gedrag inhet verkeer. Op vrijdag 23 september sluiten we het thema af. U bent dan van harte welkom om in de klas te kijken. Er zal dan een informatie bij één komst gehouden worden. Meer informatie volgt.

Beste ouders, de eerste twee weken van dit schooljaar werken we met het thema ''een nieuw schooljaar''. De

letter die we deze weken aanleren is de letter ''s'' van school. We maken een verjaardagskalender en een weekkalender met de kinderen. Voor de weekkalender hebben we per kind 7 closetrollen nodig en een knijper. Zou u die aan uw kind mee willen geven?