U bevindt zich hier: Groepen » 2015 - 2016 » Groep 8

Hartelijk welkom op de pagina van groep 8!

Dinsdag 5 juli - Afscheidsavond met spetterende musical!

Dinsdagmiddag wordt de generale gehouden voor de kinderen uit de andere groepen. `s Avonds om 19.00 uur beginnen we met het formele gedeelte. Na een korte pauze gaan we de musical opvoeren voor ouders en genodigden. Locatie: Theaterzaal aan de Mecklenburglaan 3. De uitnodigingen zijn al uitgedeeld.

Dinsdag 7 juni - Gastles politie, rapper en ex-gedetineerde

Vanmorgen hebben we een indrukwekkende presentatie gehad over het maken van keuzes en de gevolgen die dat kan hebben. De ochtend begon met een onderwijsleergesprek door 2 agenten. Ze wezen de leerlingen erop dat er momenten zijn waarop je kunt kiezen om niet mee te doen met strafbare activiteiten. Ook hoorden we wat de gevolgen kunnen zijn als je verkeerde keuzes maakt. Een strafblad heb je voor 30 jaar en kan grote gevolgen hebben voor het vinden van werk of bijv. een woning. Daarnaast spraken we over (digitaal) pesten en op welke drama`s dat kan uitlopen. Bijzonder indrukwekkend was het verhaal van een ex-gedetineerde voor de klas. Hij vertelde over het leven in de gevangenis en dat hij nog steeds last heeft van stomme fouten die hij maakte uit het verleden. De ochtend werd afgesloten door rapper Rocks. Ook hij vertelde een indrukwekkend, persoonlijk verhaal. Uiteindelijk werd de ochtend afgesloten met het zingen van een gezamelijke rap. Moraal: Je bent goed zoals je bent, geloof in jezelf. Doe je best om je dromen na te jagen en verpest je leven niet door het maken van foute keuzes.

 

Vrijdag 22 april - Koningsontbijt en Koningsspelen

In het fotoalbum bij groep 8 en in het fotoalbum 2015-2016 -Algemeen, staan leuke foto`s van deze dag!

Dinsdag 12 april - Excursie Waterzuivering Harderwijk

We zijn vandaag op bezoek geweest bij de Waterzuiveringsinstallatie (flink woord) in Harderwijk. Vooraf gingen de wildste geruchten dat de stank afschuwelijk zou zijn, maar het viel alles mee. Een enthousiaste gids vertelde ons over wat er allemaal moet gebeuren met het rioolwater voordat het uiteindelijk in het Veluwemeer wordt gepompt. Ook werden we geadviseerd om bewust na te denken over wat we wel en niet het riool in moeten laten verdwijnen. En....het was ook nog lekker weer!

Donderdag 7 april - Projectdag "Ik eet het beter"

Groep 8 draait deze dag een continu-rooster. We lezen en werken uit een boekje over gezond eten. We ontwerpen een reclameposter voor gezond gedrag. Dit maakt deel uit van een educatief programma. We sluiten af met een (uiteraard) gezonde klassenlunch. Foto`s nu te zien in het fotoalbum van groep 8!

Dinsdag 16 maart - Gastles NS 'Luister is'

We hadden vanochtend 2 machinisten van de NS in de klas. Zij vertelden ons op grappige wijze allerlei weetjes over treinen. Hoe zwaar zijn ze, hoe hard gaan ze en hoe lang is de remweg. Daarnaast wezen ze ons op de gevaren langs het spoor. Ongelukken bij spoorwegovergangen en risico`s op de stations. We zijn weer helemaal op de hoogte en alert op gevaarlijke situaties rond het spoor.

28 januari tot 3 februari

Wij hebben deze week gesprekken en lessen over de puberteit en alles wat daar bij komt kijken!

Donderdag 17 december: Kerstmusical CCNV en Kerstviering

Donderdagmiddag gaan we met groep 8 naar de Kerstmusical op het CCNV. Deze start om 14.00 uur. We zijn waarschijnlijk iets later terug dan 15.15 uur. `s Avonds vieren we Kerst in de klas. Alle leerlingen en ouders hebben hier een uitnodiging voor ontvangen!

Sinterklaasfoto`s van groep 8 staan nu in het fotoalbum!

Donderdag 15 oktober: Voorleeswedstrijd in groep 8!

Oriëntatiedagen voortgezet onderwijs

Inmiddels zijn we gestart met het bezoeken van de middelbare scholen die wellicht interessant kunnen zijn voor onze groep 8-ers. We zijn al op de beide locaties van het Morgen College geweest. Verder ziet de agenda er zo uit: 27 november: Kijkdag RSG, 01 december: Kijkmiddag CCNV, 02 december: Kijkdag Groevenbeek. Voor die laatste worden we zelfs vervoerd per bus. Alle leerlingen hebben ook een informatieboekje gehad over alle scholen en data met open dagen en informatieavonden.

Kim, Floor, Sander en Naomi streden met elkaar om de titel 'Voorleeskampioen van de Wegwijzer'. En de winnares is Naomi! Zij zal verderop in het jaar meedoen aan de voorleeskampioen van Harderwijk!

Ook hebben we deze week proefjes gedaan met luchtdruk. Wist je dat een spekje uitzet als de luchtdruk wegvalt? Of dat water "gewoon" kan gaan koken als je de luchtdruk vermindert? Dan is het kookpunt een stuk lager dan 100 graden! Een paar foto`s van de voorleeswedstrijd en de proefjes staan nu in het fotoalbum!

Week van de pauzehap

Van 28 september tot 2 oktober doen we mee aan de Week van de Pauzehap. In samenwerking met Albert Heyn en het Voedingscentrum is dit een initiatief dat leerlingen aanzet tot een gezonde leefstijl. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen alle kinderen een gezond tussendoortje. Vrijdag mogen ze zelf een gezond pauzehapje meenemen. We werken ook in een werkboekje met opdrachten over gezond eten.Meer informatie op de website www.iteethetbeter.nl

 

Sponsorloop Duchenne Heroes

Vanmiddag hebben de kinderen van gr.5 t/m 8, tussen de buien door, zich geweldig ingezet om zoveel mogelijk rondjes te rennen voor het goede doel. Verhitte gezichten, goede gesprekken en veel enthousiaste ouders die aanmoedigden. Komende week worden de bijeengelopen bedragen verzameld en bijelkaar opgeteld! We zijn benieuwd! In het fotoalbum is een mooie serie foto`s te zien van de middag.

De eerste dagen in gr.8 zitten erop. En meteen vol aan de bak! De sfeer is goed en we zijn van plan om er een gezellig en goed jaar van te maken.

Acties voor Duchenne                             

Inmiddels zijn veel kinderen druk sponsors aan het verzamelen voor de sponsorloop op 4 september. Meester Robert (ikzelf in dit geval) gaat meedoen aan Duchenne Heroes. 7 dagen mountainbiken door België, Luxemburg, Duitsland en Nederland. Elke dag 100 km. Hiermee proberen we zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar en de bestrijding van de ziekte van Duchenne. De sponsorloop begint om 14.15. Komt u aanmoedigen? In de week van 13 tot 19 september moeten de kinderen hun geliefde (al zeg ik het zelf) meester een weekje missen, maar voor professionele vervanging is gezorgd! Als u de actie ook steunt, hartelijk dank!