U bevindt zich hier: Groepen » 2015 - 2016 » Groep 7

Hartelijk welkom op de pagina van groep 7

Zie ook het kopje huiswerk.  Voor foto's zie fotoalbum.

Juli

De laatste week hebben we veel leuke dingen gedaan. Er zijn presentaties geweest van o.a. stoommachines, stenen, het ontstaan van een EK voetbal en instrumenten. Een geweldige afsluiting van dit schooljaar. Iedereen, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme en een fijne vakantie voor iedereen.

Juni

De avondvierdaagse is weer geweest en de kinderen van groep 7 liepen enthousiast mee. Vrijdag 3 juni hebben de kinderen vrij gehad. Maandagmiddag waren zijn we op het RSG om een gymles bij te wonen. Dit was een groot succes. Zeker voor herhaling vatbaar.

Mei

De entreetoets zit er op. De uitslagen zijn binnen. Mooie scores allemaal. De scores zijn samen (ouders en kinderen) met de leerkracht te besproken. We zien de entreetoets als richtlijn om te kijken hoe de kinderen scoren tov het landelijk gemiddelde op het gebied van Taal, Rekenen en studievaardigheden. We gebruiken de uitkomsten van deze toets om te kijken welke gebieden in ons lesgeven nog extra aandacht nodig hebben.

April

Op vrijdag 22 april hebben wij Koningsdag gevierd. Er werd een ontbijt in de klas verzorgd. Hierna hebben de kinderen in groepjes met alle leeftijden spelletjes gedaan.

Het schriftelijk verkeersexamen is geweest en alle leerlingen van groep 7 zijn geslaagd. Geweldig gedaan! Het praktische verkeersexamen is ook succesvol verlopen. Iedereen geslaagd! Als Wegwijzer hebben wij de beker gewonnen omdat we als school de hoogste scoren hadden.

Thema Beroepen

Niet minder dan kinderboekenschrijver Jaques Vriens opende het schoolproject 'beroepen'. Jacques Vriens werd luid toegezongen! Leuk om deze bekende schrijver in huis gehad te hebben. In de diverse groepen heeft hij verteld over het schrijversvak. Uiteraard presenteerde hij een aantal van zijn boeken en heeft hij spraakmakende fragmenten voorgelezen. Zelfs toneelspel is hem niet vreemd. Geregeld speelde hij scènes na uit één van zijn boeken. Tot slot was er natuurlijk nog tijd over om boeken te signeren. In het fotoalbum op onze site vindt u een uitgebreide fotoreportage van het bezoek van Jacques Vriens.

Maart

Het paasontbijt was weer een succes. Het eten was weer keurig verzorgd door de ouderraad. We hebben als groep 7 een mooie paasviering in de klas gehouden en er zijn mooie gedichten voorgelezen en we hebben mooie liederen gezongen.

We hebben een leuke en leerzame les over social media "wijs met media" gehad in groep 7 van een medewerker CJG Omgangsondersteuning en Groepswerk. Dit ging uit van centrum voor jeugd en gezin Harderwijk. De kinderen wisten al heel veel leuke en minder leuke dingen te benoemen die te maken hebben met social media. We hebben de negatieve en positieve dingen benoemd en we hebben hier ook voorbeelden van gezien. Aan het eind van de les kregen we allemaal het boekje Wijs met media met 20 TopTips van ouders voor je gezin online.

Februari

De voorjaarsvakantie komt er weer aan. Allemaal veel plezier en na de vakantie hopen wij jullie weer te zien. Op maandag na de vakantie is er geen gym.

De themaweek over de Bijbel is goed verlopen en deze is afgesloten met de themazondag in de Nieuwe kerk. Het was een mooie dienst. Er zijn weer leuke werkjes gemaakt in de groep. Verschillende bijbelverhalen uitgebeeld als een collage. De cito's zijn weer geweest en het eerste rapport gaat woensdag 9-02 mee naar huis. Iedereen heeft mooie resultaten geboekt en we zijn trots jullie groep 7.

Januari

We zijn het jaar 2016 weer goed begonnen. Iedereen was er gelukkig weer, met alle vingers nog aan de handen. Dat is voor heel wat leerlingen en puike prestatie. We mochten Lidy Petersen in onze groep verwelkomen. Zij zal een paar maand in onze groep meedraaien en hier zijn we heel erg blij mee. Lidy, voel je welkom!

December

De kerstviering was een groot succes De leerlingen van groep 7 hebben een geweldig optreden gehad in de klas. De hapjes waren heerlijk en de belangstelling was geweldig.

Sinterklaas is weer geweest en heeft veel leuke cadeautjes meegenomen uit Spanje. Er zijn geweldig mooie surprises en gedichten gemaakt. Goed gedaan groep7.

Er hangen grote afbeeldingen van Sint en Piet in de gang en in groep 7. De lootjes in groep 7 zijn weer getrokken en de resultaten worden op 4 december in de groep zichtbaar gemaakt. Veel succes met de gedichten en de surprises!

November

We hebben bezoek gehad in de klas van voormalig stadsdichter Jos Kunne van de "De dichter in de klas". Dit ging uit van Kunstmenu Harderwijk 2015. Er zijn leuke gedichten gemaakt en we kregen een gastles van voormalig stadsdichter Jos Kunne. De leerlingen hebben allemaal een gedicht over Harderwijk gemaakt. Het beste gedicht wordt gekozen en maakt kans op eeuwige roem. De uitslag wordt in januari bekend gemaakt.

De lootjes zijn weer getrokken en worden op 4 december in de groep bekend gemaakt. Veel succes met de gedichten en de surprises! Maak er wat moois van. We kijken er naar uit. De spreekbeurten zijn van start gegaan. De 10 minuten gesprekken zijn geweest en er zijn weer veel leuke en positieve dingen over jullie individueel en als groep verteld.

Oktober

Vanaf de woensdag 7 oktober zijn we gestart met de kinderboekenweek. De leerlingen hebben een rijmdozijn gemaakt en hebben hun eigen boek gemaakt. Per leerling zijn er twaalf gedichten gemaakt en de resultaten zijn geweldig. Ook hebben we proefjes gedaan over luchtdruk en hoe spekjes uitzetten door het wegvallen luchtdruk en hoe en dat water eerder kookt bij een lagere luchtdruk.

September

De informatieavond is geweest en we zijn lekker op weg in groep 7. De verjaardagsposters zijn gemaakt en ze door de ouders bewonderd. Ze zijn op het raam in de gang van groep 7 gehangen om deze wat gezelliger te maken. Het ziet er fantastisch uit.

De eerste foto's zijn weer op de site gezet. De leerlingen van groep 7 hebben zich fantastisch ingezet voor de actie Duchenne. Groep 7 heeft alleen al € 1350,-- opgehaald. Er zijn heel veel flessen ingewisseld voor statiegeld en de sponsorloop was een geweldig succes. Geweldig gedaan groep 7.

Augustus

Op 24 augustus gaat het nieuwe schooljaar van start. Meester Rob en meester Aalt hebben er zin in.