U bevindt zich hier: Groepen » 2015 - 2016 » Groep 6

Hartelijk welkom op de pagina van groep 6!

We hebben een klas met 25 kinderen en 2 juffen.

In ons fotoalbum vind je nog meer foto's van onze klas. Veel kijkplezier!

April 2016:

Inmiddels zijn we druk bezig met de projectweek over beroepen. In de klas wordt er in groepjes gewerkt aan verschillende beroepen. Kinderen hebben een gedicht gemaakt, houden een interview, maken een logo etc. Ook hebben we in deze periode bezoek van 2 mensen die iets over hun beroep komen vertellen: iemand van een reclamebureau en een doktersassistente. We hopen jullie allemaal op de kijkavond te zien!

Januari 2016:

Allereerst wensen we jullie een heel gelukkig 2016 met veel mooie dingen in het vooruitzicht!

Op maandag 11 januari vierde juf Charon haar verjaardag. Eerst gingen we gewoon naar de gymles, daarna ging in de klas het feestje van start. Een aantal kinderen had een toneelstuk voorbereid en we deden een bingo. In de middag hadden we een quiz, een spelletjescicuit en tenslotte nog een stukje van de film "Sjakie en de chocoladefabriek". Al met al een erg gezellige dag!          In het fotoalbum zijn de foto's te vinden.

December 2015:

Wat was het een gezellige en drukke maand. Eerst kwam de Sint onze school en klas bezoeken. We hadden leuke surprises en gedichten gemaakt. Het werd een erg leuke dag!

Op donderdag 17 december mochten we het kerstfeest met elkaar vieren. Dit blijft voor ons toch een heel bijzonder feest, waar we dan ook een bijzondere viering van gemaakt hebben! De kinderen hadden allemaal lekkere hapjes meegenomen en zagen er prachtig uit. Veel kinderen wilden een gedicht, gebed of stukje uit de bijbel voorlezen. We zongen met elkaar een aantal mooie liederen en genoten van de knusse sfeer. In ons fotoalbum staan een aantal foto's.

We wensen jullie een hele fijne vakantie en hele fijne feestdagen. Tot in het nieuwe jaar!

November 2015:

Een drukke maand was het weer voor groep 6. We hebben veel leuke dingen gedaan.

We zijn bijvoorbeeld bezig met het kweken van onze eigen champignons. Elke dag moeten ze even een beetje water met de plantenspuit. Ook zijn we bij de molen wezen koekjes bakken. Erg lekker!           Rommelpiet was bij ons in de klas. Laadjes waren verwisseld, krukken en boeken lagen overal. En natuurlijk was er ook voor iedereen wat lekkers (al vonden sommige kinderen hun lekkers ergens anders dan in hun schoen).

We zijn druk bezig met spreekbeurten. Een aantal kinderen heeft de spreekbeurt al gehouden. Met elkaar beoordelen we de spreekbeurt aan de hand van een formulier. Ook wordt er met elkaar na afloop een cijfer gekozen. Best spannend voor veel kinderen, maar je krijgt altijd een applaus van de klas en juf!

We hebben een start gemaakt met het rekenen met breuken. Dat deden we door eerste te meten met onze handspanne en kwamen al gauw tot de ontdekking dat dit geen handige manier is. Met breukenstroken hebben we daarna onze tafels, rekenboeken en elkaar gemeten. (zie fotoalbum)

Op woensdag 25 november wordt juf Marianne 60 jaar en dit viert ze feestelijk in de klas. Gezellig!

Oktober 2015:

De kinderboekenweek:

We zijn druk aan de slag geweest met het boeken. Zo was er een voorleeswedstrijd met voorrondes en een finale met echte jury! Ook maakten we een boekenwurm en deden we een boekenkring. Verder hebben we uitgezocht door het doen van een proefje met een lineaal en ballonnen of lucht iets weegt. Voor een indruk van deze activiteiten kunt u terecht in ons fotoalbum.