U bevindt zich hier: Groepen » 2015 - 2016 » Groep 5

Hartelijk welkom op de pagina van groep 5

Wij zijn een gezellige groep met 25 kinderen.

UPDATE JUNI 2016

Verjaardag juf Marieke

In de winter al jarig geweest maar deze periode is natuurlijk veel leuker om een verjaardag te vieren ! We hebben een heel gezellige dag met elkaar gehad ! Heerlijk taart gegeten met zn 25en gedeeld ! Hij was lekker Levi ! Goed gedaan ! Muziek, dans en toneel-optredens van de kinderen ! En natuurlijk de nodige spelletjes en voor de ontspanning een filmpje kijken 'Paulie'. Wat helemaal geweldig was; wij mochten onze eigen foto's maken ! Juf Marieke heeft voor 2 camera's gezorgd en wij hadden de regie in handen ! 2x Ongeveer 200 foto's dat is wat veel op de schoolsite maar een compilatie van de dag kun je terug vinden bij 'foto's. ('Verjaardag juf Marieke)

Reilen en zeilen afgelopen maanden - juni 2016

Alweer bijna het einde inzicht van groep 5, dus tijd voor een update ! De weken vliegen voorbij en wat worden ongemerkt groot ! Zoals we binnenkwamen in groep 5 als "grote kleintjes" die 'al' naar groep 5 gingen, zo worden we nu steeds meer "kleine groten" die al richting groep 6 gaan !

We hebben naast onze schoolse bezigheden ook bezigheden naast school gehad. Zo was er het Paasfeest, de Koningsdag, het korfbaltoernooi en de avondvierdaagse. Binnenkort gaan we op schoolreis. En dan tellen we langzaam af richting de zomervakantie...

Algemene informatie over onze groep

Op maandag, dinsdag en woensdag hebben wij juf Marijke. Op donderdag en vrijdag staat juf Marieke voor de klas. U begrijpt vast wel dat we soms nog wel eens in de war raken met deze 2 juffen die slechts 1 letter verschil in hun naam hebben !

Met zijn allen doen we veel leuke dingen. Naast dat we hard werken met rekenen, taal, lezen en spelling doen we ook geschiedenis, natuur, tekenen, aardrijkskunde, crea, gym, muziek en nog veel meer !

We hebben het gezellig met elkaar. Wist u dat we op maandag, dinsdag en woensdag met een gekleurde pen in ons schrift mogen schrijven als we een sticker hebben ? En wist u dat wij, om de beurt, op donderdag en vrijdag een knuffel mee mogen nemen naar school en 10 minuten op juf haar stoel mogen zitten ?

Wij gaan met plezier naar school, en als u nieuwsgierig bent geworden naar onze klas, kom dan gerust een keertje binnenlopen.

Groetjes van alle kinderen van groep 5 en natuurlijk de 2 juffen.

Natuurlijk hebben wij ook veel foto's van onze leuke en leerzame bezigheden

Oktober 2015

Vlak voor de herfstvakantie hebben wij 1½ week gewerkt met het thema van de Kinderboekenweek. We hebben genoten van een hightea op dinsdag en de papa's en mama's een voorstelling laten zien op vrijdagochtend (zie foto-album). We hebben met groep 5 t/m 8 de Kinderboekenweek afgesloten met een spetterende boekenmarkt. Er zijn weer veel leuke boeken gekocht en verkocht !

December 2015

We hebben een drukke maar gezellige maand achter de rug. Natuurlijk eerst het sinterklaasfeest. Die begon met een gezellige aankomst van de Sint, maar toen  terug naar de klas en daar begon ons eerste surprise-avontuur ! Wat heeft iedereen enorm leuke surprises en gedichten gemaakt en dat voor een eerste keer ! Daarna het kerstfeest, ook dit was zeer goed geslaagd. Alle kinderen hebben meegeholpen met de voorstelling, tekenen, popjes vasthouden, verteller zijn, het maakte niet uit wat ze deden ze hadden allemaal hun aandeel erin. We hebben leuke reacties gehad en een volle 'zaal' dat maakte het voor de kinderen natuurlijk extra leuk en de moeite waard.
En op vrijdag afsluiten met 's morgens schaatsen in de stad, en dat met 12 graden ! Bijzonder ! Het was erg gezellig en wat kunnen de meeste kinderen al goed schaatsen ! 's Middags heerlijk ontspannen met spelletjes en een film...
Nu lekker genieten van een welverdiende vakantie.... Tot volgend (kalender)jaar !
We hebben natuurlijk ook weer foto's gemaakt deze maand, ze zijn niet allen even scherp of mooi maar geven wel een leuk beeld van hoe gezellig we het hebben gehad met elkaar.