U bevindt zich hier: Groepen » 2014 - 2015 » Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8!

Verjaardag meester Robert

Dinsdag 30 juni wil ik graag mijn verjaardag vieren met de kinderen van gr.8. `s Ochtends even in de klas beginnen en wat spelletjes doen. Daarna gaan we zwemmen in Calluna (Ermelo). Ik betaal de entree, de kinderen moeten zelf even een lunchpakketje meenemen. Ze krijgen ook te drinken, maar het is misschien handig dat ze ook zelf nog wat meenemen. We proberen rond 15.15 uur weer terug te zijn.

De laatste schoolweek met groep 8

Nog even wat info over de laatste week op de Wegwijzer voor de achtste groepers: Maandag oefenen we de musical in Kranenburgh. Dinsdagmiddag is de generale repetitie voor gr. 3 t/m 8. Dinsdagavond is de afscheidsavond en musical voor gasten. Woensdag mogen de kinderen om 9.30 uur op school komen. Donderdag is groep 8 vrij! Er wordt een mooie dubbele DVD gemaakt van kamp en de afscheidsavond. Deze is te bestellen voor €15

Woensdag 1 juli

De laatste "lesdag" met juf Deborah. Ze wil een high tea houden met de kinderen. Ze mogen zelf wat lekkers meenemen hiervoor. Ook gaan ze een film kijken. Voor drinken wordt gezorgd!

Musical en afscheidsavond dinsdag 7 juli

Deze week gaan de uitnodigingen mee voor de afscheidsavond. Maar alvast om in de agenda te zetten: De avond start om 19.00 uur en zal rond 22.00 uur afgelopen zijn. Er is een pauze met koffie en fris. Ook dit jaar mogen we gebruik maken van de theaterzaal aan de Mecklenburglaan. We zijn al druk aan het oefenen voor de musical.

Cito eindtoets groep 8 op 21, 22 en 23 april!

`s Ochtends gaan we de toets zo goed mogelijk proberen te maken. `s Middags gaan we de musical oefenen en een beetje ontspannen!

En de winnaar van de 24-game cup van groep 8 is ...............Sophie!

Foto`s van de voorrondes in het fotoalbum van groep 8.

Donderdag 26 maart - Klassenlunch! Lekker gezond!

Foto`s in het fotoalbum van groep 8!

Wegens deelname aan een gezond project van de Albert Heyn (Ik Eet Het Beter) draaien we op donderdag een continurooster. We starten gewoon om 8.30 uur, praten en werken over gezonde voeding en lunchen tussen de middag samen op school. Iedereen mag om 14.30 uur naar huis! (Behalve ik, want ik moet nog vergaderen, snik!)

Groep 8 gaat wandelen voor water en haalt €700 op!

We verzamelen op school. De kinderen van groep 8 mogen iets vroeger komen om hun flessen te vullen. Ze krijgen hun rugzak en we vertrekken op de fiets naar het Kloosterplein waar de aftrap zal plaatsvinden. Iedereen is voor 12.00 uur weer terug op school.

Op woensdag 18 maart gaan de leerlingen van groep 7 en 8 wandelen met 6 liter water op de rug. Hiermee hopen ze sponsorgeld op te halen om waterpunten in Kenia te realiseren. Zie www.wandelenvoorwater.nl

Bezoek Estrado dinsdag 03 maart

Dinsdagochtend gaan we voor een muziek/ritme workshop naar Estrado! Fiets mee, we zijn rond 12.00 uur weer terug.

Bezoek Focus

Dinsdag 6 januari gaan we `s middags op bezoek bij Focus. Het kan zijn dat we na 15.30 uur terug op school zijn. We gaan lopend! Dit is de laatste school die we bezoeken met de klas.

Vanaf maandag 5 januari tot maandag 12 januari vinden de adviesgesprekken plaats in groep 8. Het rooster en de informatie hierbij is vrijdag 19 december meegegaan met de kinderen.

En hier de gitaristen van groep 8 (en hun meester!) in actie tijdens een muziekles op Groevenbeek. Foto stond op een prominente plek op de website van Groevenbeek! Na de vakantie bezoeken we nog Focus en dan hebben we alle scholen gehad!

Bezoek scholen voortgezet onderwijs...

Komende tijd gaan we eens rondneuzen op de scholen in onze regio. Bijv. 3 november: Spectrum, 28 november: RSG, 2 december: CCNV, 9 december: Groevenbeek, Focus: nog niet bekend. Op deze dagen moet de fiets mee, behalve als we naar Groevenbeek gaan; dan gaan we met de bus!

Voorlichting mediagebruik in groep 8

Dinsdag 18 november worden er "sociale media gastlessen" gegeven in groep 8. We gaan nadenken, praten en iets maken over dit onderwerp. Het doel: Het bevorderen en stimuleren van een verantwoorde, prettige manier van omgaan met de moderne media.

Groep 8 op bezoek bij het Spectrum

Maandag 3 november zijn we uitgenodigd voor een kennismakingsmiddag op het Spectrum. We verzamelen om 13.00 uur met de fiets en vertrekken vanaf school. We zijn rond 15.45 uur terug.

Start crea-circuit gr. 7 & 8

Onder leiding van een groep enthousiaste ouders zijn we vandaag (31 okt.) begonnen met het Crea-circuit. De kinderen gingen fanatiek aan de slag met: papier-maché, gutsen, zagen, timmeren, mozaieken, of toneelspelen. Foto`s zijn te zien in het foto-album.

De winnaar van de voorleeswedstrijd is bekend!!!

Marit, Ilse, Ike, Maite, Lucas, Nora, Tijn en Benjamin hebben prachtig voorgelezen. De jury (de hele klas) heeft gestemd en de winnaar is......MAITE! Zij zal onze school vertegenwoordigen tijdens de finale van Harderwijkse scholen. Ergens in januari 2015 zal deze gehouden worden. Succes Maite!

Meer foto`s van de voorleeswedstrijd in het fotoalbum van groep 8.

Donderdag 9 oktober

Voorleeswedstrijd in groep 8! De winnaar doet mee met de finale in Harderwijk.

Vrijdag 10 oktober

Boekenmarkt op de Wegwijzer. Alle kinderen mogen boeken verkopen. Zie informatiebrief.

Maandag 29 september

Gastles door bureau Halt. Wat is bureau Halt. Wanneer krijg je ermee te maken? Hoe werken ze?