U bevindt zich hier: Groepen » 2014 - 2015 » Groep 7

Welkom op de pagina van groep 7!

Zie ook het kopje huiswerk. Voor foto's zie fotoalbum.

Juli

Wij, meester Rob en meester Aalt, wensen jullie allemaal een goede vakantie en bedanken jullie voor het leuke jaar. Succes in groep 8.

Leuke presentaties over social media en stoommachines. Vader van Lotte, Henk Ritmeester en Ad Kramer(buurman meester Aalt) hartelijk bedankt voor jullie inbreng. Ook alle andere kinderen hadden leuke presentaties. Geweldig gedaan allemaal! Project over insecten is uitgevoerd en we hebben in groepjes aan de oorlogskrant gewerkt. Voor foto's zie fotoalbum.

Juni

De sportdag en het schoolreisje zijn een succes gebleken. De resultaten van de entreetoets zijn binnen en worden besproken op de 10-minutengesprekken. Goed je best gedaan allemaal!

Mei

De vakantie is begonnen. Veel plezier en wij hopen jullie na de vakantie weer terug te zien. Tot dan! Entreetoets is afgerond en opgestuurd ter controle.

April

Op vrijdag 24 april hebben we met de hele school de Koningsspelen gevierd. Als lunch hebben de leerlingen van groep 7 in groepjes iets gemaakt en in de groep gepresenteerd. Dit was een geweldig feest. We hebben heerlijke dingen geproefd en de leerlingen hebben ontzettend hun best gedaan. Julle hebben jezelf overtroffen.

Op 20 en 23 april zijn de inloopdagen voor groep 1 t/m 7 geweest. Op deze dagen hebben de ouders met de leerkracht over de vorderingen van hun kind gepraat.

Entreetoets groep 7.

In week 15 hebben we een gedeelte van de oefen-entreetoets afgenomen. De leerlingen hebben goed hun best gedaan en veel snoepgoed naar binnen gewerkt. De rest van de entreetoets wordt na de vakantie afgenomen. Deze entreetoets wordt bij ons altijd na het verkeersexamen afgenomen. De leerlingen hebben een foldertje mee naar huis genomen waarin de entreetoets wordt uitgelegd.

Verkeer.                                                                                                                                                             Op donderdag 16 april is het theorie-examen succesvol afgenomen. Het praktijkexamen wordt op dinsdagmorgen 21 april afgenomen. De route van het praktijkexamen staat hier. We zullen hier in groep 7 ook genoeg tijd aan besteden. Hoe vaker leerlingen oefenen, hoe beter zij het ervan afbrengen tijdens het examen. Daarom kunnen deelnemers aan het VVN schriftelijk Verkeersexamen terecht op de oefensite www.vvn.nl/examen. Hier kunnen zij oefenen met examens.

Om het schriftelijk Verkeersexamen goed te kunnen maken, moeten de leerlingen een aantal verkeersbegrippen goed onder de knie hebben. In het document verkeersbegrippen worden de begrippen uitgelegd. Tevens moeten de leerlingen op de hoogte zijn van de verkeersafspraken die voorkomen in het VVN Verkeersexamen. Alle afspraken zijn door VVN geformuleerd in termen van gedrag voor het kind als voetganger en fietser. Een overzicht van de verkeersborden die de kinderen moeten kennen voor het VVN Verkeersexamen vindt u onder de link verkeersborden.

Maart

Wandelen voor water. Op woensdag 18 maart hebben we gewandeld voor water. De leerlingen van groep 7 en 8 wandelden met 6 liter water op de rug. Wat een prestatie. Ruim 1700 euro opgehaald voor waterputten in Kenia. Groep 7 heeft € 1000,00 opgehaald. Zie fotoalbum.

Op 3 maart zijn we met groep 7 op ritme-reis geweest naar "Estrado". Dit was een groot succes! We hebben met z'n allen lekker muziek gemaakt met verschillende ritmes. Fotoalbum.

 

Februari

Wij, meester Rob en meester Aalt, wensen jullie allemaal een goede vakantie toe en hopen jullie gezond en wel weer te zien op maandag 2 maart.

De verjaardag van meester Rob is met groot succes gevierd op woensdag 18 februari. Na het toezingen op het schoolplein door alle leerlingen van de Wegwijzer is de meester flink verwend door alle leerlingen van groep 7.

De voorbereidingen zijn afgerond en we zitten sinds de open dag in onze nieuwe klaslokaal. De kinderen hebben geweldig geholpen tijdens het overhuizen. Groep 7: Jullie zijn echte kanjers! We hebben het erg naar onze zin. De 10 minutengesprekken zijn al in het nieuwe klaslokaal geweest en we hebben verschillende complimentjes gehad over de inrichting en het frisse uiterlijk van de lokalen. Het plein wordt nu in gereedheid gebracht en het ziet er nu al veelbelovend uit. We hopen er na de vakantie gebruik van te kunnen maken.

Januari

De voorbereidingen zijn begonnen voor het overhuizen naar de andere locatie. In week 5 hopen we over te gaan. We hebben er zin in, al moet er nog veel gebeuren.

In januari gaat alles weer van start. De tweede helft van het jaar. We wensen iedereen een gezond en voorspoedig 2015.

December

Helaas ging het schaatsen dit jaar niet door vanwege extreme regenval. De ijsbaan kon al dit water niet verwerken en belde vrijdagmorgen 19 december af. Toch hebben we er een gezellige laatste dag van gemaakt. En nu dan kerstvakantie. Geniet er van en kijk uit met het afsteken van vuurwerk. Wij zien jullie graag na de vakantie weer heelhuids op school verschijnen. Gezegende kerstdagen en een goed begin van het jaar 2015 gewenst. Groeten meester Rob en meester Aalt.

Op 5 december hebben we sinterklaas gevierd in groep 7. De gedichten en surprises waren geweldig. Iedereen ontzettend bedankt voor de gezelligheid en inzet. Top! Foto's in de groep.

Op 5 december gaan we sinterklaas vieren in groep 7. De lootjes zijn getrokken en de gedichten en surprises zijn onderweg. We hebben er veel zin in. We zijn benieuwd naar de resulaten.

November

Voorlichting mediagebruik in groep 7. Dinsdag 18 november worden er "sociale media gastlessen" gegeven in groep 7. We gaan nadenken, praten en iets maken over dit onderwerp. Het doel: Het bevorderen en stimuleren van een verantwoorde, prettige manier van omgaan met moderne media.

Oktober

Start crea-circuit gr. 7 & 8. Onder leiding van een groep enthousiaste ouders zijn we vandaag (31 okt.) begonnen met het Crea-circuit. De kinderen gingen fanatiek aan de slag met: papier-maché, gutsen, zagen, timmeren, mozaieken, of toneelspelen. Foto's crea.

Kinderboekenweek met het thema "Feest" is goed verlopen. We hebben leuke dingen gemaakt en de voorleeswedstrijd is gewonnen door Twan van Nijhuis. Het was een moeilijke beslissing want de beoordelingen van de jury lagen ontzettend dicht bij elkaar. Geweldig gedaan allemaal!

September

De kanjers van groep 7 zijn het jaar goed begonnen. Meester Rob en meester Aalt hebben er zin in.