U bevindt zich hier: Groepen » 2014 - 2015 » Groep 5

Welkom op de pagina van groep 5!

Gezellig dat je even komt kijken op onze pagina.

Wij hebben het heel gezellig met elkaar in groep 5. We zijn met 24 kinderen en 2 juffen. Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Marijke voor de groep. En op donderdag en vrijdag staat juf Marieke voor de groep. Wist je dat wij heel veel gaan leren in groep 5 dit jaar ? Met rekenen gaan we tot de 1000-tallen dit jaar en krijgen we keersommen boven de 20 komen ! Met taal leren we veel nieuwe begrippen zoals zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord en zelfs een bijwoord. Ook leren we al wat werkwoorden zijn. Met spelling leren we veel nieuwe woordjes schrijven en met woordenschat leren we ook de betekenis van vele woorden. We lezen elke dag en krijgen ook 2 keer per week begrijpend lezen. Naast al deze vakken hebben we natuurlijk ook nog geschiedenis, natuur, aardrijkskunde, gym, muziek, tekenen, crea en ja... zelfs drama. Hierbij kunnen we ons goed ontspannen en lachen we wat af. Maar we leren ons ook goed te uiten en hoe je op toneel moet staan. We beginnen de dag altijd met liedjes en een bijbelverhaal en zitten daarbij gezellig in de kring. Eén keer in de week kijken we via schooltv Nieuws uit de natuur dat is erg leuk en leerzaam. Eigenlijk vinden we het gewoon heel gezellig met elkaar in groep 5 !

Voor meer foto's van onze groep 5 - zie het fotoalbum !