U bevindt zich hier: Groepen » 2014 - 2015 » Groep 1A

Welkom op de pagina van groep 1A!

April 2015

Paasontbijt

Wat hebben wij gezellig samen ontbeten deze ochtend. Voor meer foto's> zie fotoalbum

Maart 2015

Samen brood tellen

Tijdens een rekenactiviteit hebben wij samen geteld uit hoeveel sneetjes een brood bestaat. Vervolgens hebben wij alle kinderen één boterham gegeven om uit te vinden of er dan wel genoeg zou zijn? Na afloop mochten wij de 'kale' tarweboterham heerlijk opsmikkelen.

Op de tweede foto ziet u de kinderen uit de klas die tijdens het spelen en werken een heerlijke taart hadden gebakken in de zandtafel! En natuurlijk mocht de juf ook even proeven.

Koekjes kleien!!

Maart 2015

De komende drie weken gaan wij werken over het thema: ‘Bakker’. Het prentenboek ‘het rode kippetje’ staat centraal deze drie weken.

Beginnende geletterdheid

In de kring gaan wij naar aanleiding van het bovenstaande prentenboek praten over ‘brood bakken’. Wat gaat er allemaal vooraf aan brood bakken? En wie heeft er weleens brood gebakken? Verder leren wij de letter ‘b’ en gaan wij samen op zoek naar woorden die beginnen met de letter ‘b’. Gaat u thuis ook op zoek met uw kind naar woorden met de letter ‘b’? Als de letter in de lettermuur hangt, mogen er weer spulletjes meegenomen worden!

Beginnende gecijferdheid

De aankomende weken besteden wij aandacht aan de tegenstellingen: lang-kort, dik-dun, groot - klein, aan meten en wegen, van groot naar klein en het cijfer:‘ 6’. In de klas maken we een tabel waarin we weergeven hoeveel brood de kinderen ’s ochtends eten. Tijdens de vergelijking in de kring komen de begrippen: minder-meer en minste en meeste aan bod.

Spelen en werken

Tijdens de speel en werklessen maken wij een taart van groot naar klein en mogen wij de taart zelf versieren! We schilderen een molen en leren meten door een stellage te maken waar de broden en taarten op komen te liggen. Als afsluiting beleggen wij zelfs onze favoriete boterham!

Februari 2015

Op de eerste foto leren wij de stroken te meten op de zwembroek van kikker, op de tweede foto leren wij een reeks te plakken op onze 'eigen' warme wintermuts en op de derde foto ziet u ons eigen gecreëerde winterschilderij.

Februari 2015

In de klas gaan wij vier weken werken over het anker thema: ‘winter’ van schatkist. Tijdens het thema staat het verhaal van kikker in de kou centraal.

Beginnende geletterdheid/uitbreiding van de woordenschat

In de kring gaan wij naar aanleiding van het bovenstaande prentenboek praten over de ‘winter’. Hoe koud is het als het vriest, wat voor kleren moeten wij dan aan, hoe overleven de dieren in de winter? En hoe komt het dat het ijs en de sneeuw ook kunnen smelten? Verder leren wij de letter ‘w’ en gaan wij samen op zoek naar woorden die beginnen met de letter ‘w’. Gaat u thuis ook op zoek met uw kind naar woorden met de letter ‘w’? Natuurlijk mogen er als de letter in de lettermuur hangt weer spulletjes meegenomen worden!

Beginnende gecijferdheid

De tweede week leren wij het cijfer ‘5’. Wij gaan samen op zoek naar vijf sneeuwballen, vijf sjaals  en nog veel meer winterspullen. Zo leren wij spelenderwijs de inhoud van het cijfer aan. Met al die winterspullen kunnen wij natuurlijk nog veel meer dan tellen. Zo gaan wij de sjaals van lang naar kort ordenen en wintermutsen van groot naar klein.

Januari 2015

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar! Wij gaan de eerste drie weken van het nieuwe jaar over ziek zijn werken.

In de kring gaan wij naar aanleiding van het prentenboek: 'gauw weer beter' praten over het ‘ziek zijn’. Wie is er weleens ziek geweest en hoe voelde jij je toen? Verder leren wij de letter ‘z’ en gaan wij samen op zoek naar woorden die beginnen met de letter ‘z’. Natuurlijk mogen er als de letter in de lettermuur hangt weer spulletjes meegenomen worden! De tweede week leren wij het cijfer ‘4’. Wij gaan samen op zoek naar de hoeveelheden en leren spelenderwijs de inhoud van het cijfer aan. Ook gaan wij pillenpotjes van groot naar klein ordenen een thermometer aflezen en tien streepjes op een zelf geknutselde spuit schilderen.

Hieronder ziet u een paar foto's van onze eigen apotheek in de klas, het knutselen van een echte dokterskoffer en het spelen in de hoeken!

In de klas hebben wij echte pilletjes van klei gemaakt. In de apotheek konden andere kinderen dat samen met andere drankjes of medicijnen kopen!

Wat een mooie dokterskoffer maken wij he?

Hier leren wij een dokter te vouwen en een rood kruis op zijn witte jas te maken!

November 2014

In november zijn wij gestart gegaan met onze gezellige instroomgroep! Na één week lekker gewend te zijn op school, zijn wij aan de slag gegaan met het thema Sinterklaas. Hieronder ziet u hoe leuk wij samen kunnen spelen en werken.