U bevindt zich hier: De Wegwijzer » Christelijke Identiteit

Christelijke Identiteit

Identiteit

Stichting VCO Harderwijk-Hierden is een christelijke organisatie met christelijke basisscholen, waarvan CBS De Wegwijzer er één is. Dat betekent dat de Bijbel centraal staat bij het leren en onderwijzen. Vanuit onze identiteit hechten wij aan een plezierige en positieve omgang met elkaar. Daar helpen wij onze leerlingen bij, zodat ieder kind veel leert, zichzelf kan ontplooien te midden van de omgeving en met plezier naar school gaat.

Zending

Het zendingsgeld is bestemd voor Compassion. Als school hebben we drie kinderen geadopteerd die we maandelijks ondersteunen. Op dit moment hoeft u geen geld mee te geven aan uw kind, omdat wij dankzij de sponsorloop van vorig jaar voldoende geld hebben opgehaald om deze kinderen de komende maanden financieel te ondersteunen.

Schoendozen

Jaarlijks doen we mee aan de schoenendoosactie. Alle kinderen vullen een schoenendoos met spulletjes (speelgoed, tandpasta, pennen etc.). De schoenendozen mogen door de kinderen van groep 1 en 2 thuis versierd worden. De kinderen van groep 3 t/m 8 mogen de schoenendoos op school versieren. De schoenendozen zijn bedoeld voor kinderen in landen waar geleefd wordt in armoede. De actie is rond de herfstvakantie.